Jinks Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Cześć, mam 22' monitor samsunga z rozdzielczością natywną 1660x1050 i kartę graficzną GIGABYTE GV-R925128D RADEON 9250. Niestety nie mogę standardowo we właściwościach ustawić większej rozdzielczości niż 1280x1024... zainstalowałem najnowsze sterowniki oraz control panel catalyst, pogrzebałem we właściwościach i tam mogłem ustawić nawet większe rozdzielczości niż natywna ale tej natywnej mimo wszystko nie było... Ustawiałem nawet takie ze mi się obraz na monitorze przesuwał jak zjechałem myszą do dołu... bo cały się na monitorze nie mieścił... Czy jest jakaś szansa abym jednak tą właściwą - natywną mógł ustawić na tym sprzęcie?? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam, Jinks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mam na drugim komputerze radeona 9000 (czyli ta sama karta co twoja) i niestety także nie mam do wyboru rozdzielczości 1660x1050, jest 1600x1200 i wyższe <_< . Podobno na najnowszych sterownikach dodali nowe rozdzielczości, ale z tego co mówisz wychodzi, ze jednak nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Spróbuj na Omegach i multiresem......może to coś da PzDr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Spróbuj na Omegach i multiresem......może to coś da PzDr Dzięki za odpowiedź:) Zainstalowałem Omegi z multiresem... mam tą rozdzielczość w możliwościach wyboru, ale niestety - jak ją ustawie to i tak wyswietla 1280x1024. Oczywiście przy wyłączonym DDC. Macie może jeszcze jakieś pomysły?? Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam, Jniks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Może głupie pytanie... zaznaczyłeś to: U mnie bez zaznaczonej tej opcji panoramiczne rozdzielczości nie były dostępne. Sterowniki Catalyst 8.12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Hej, Dzięki wszystkim za odpwoeidzi i pomoc:) Problem rozwiazany:) Mialem wylaczona opcje DDC, ale w ustawienia/zaawansowane/Ekrany... natomiast w tool'sach od Omeg, również znalazłem możliwość wyłaczenia DDC i wymuszenia maksymalnej dostępnej rozdzielczości. Ustawiłem tą max. dostępną na 1680x1050 i dzieki temu w standardowym narzedziu do zmiany rozdzielczości pojawila mi sie ta rozdzielczosc i wszsytkie panoramiczne po drodze:) Śmiga, aż miło:) Pozdrawiam serdecznie, Jinks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...