Skocz do zawartości
pluskffa

Malowanie Radiatorow

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chcialem sie dowiedziec czy mozna malowac radiatory od mostka pln/pld zwyklym spray'em samochodowym ?

no i czy do malowania trzeba zerwac jakos wczesniejsza fabryczna warstwe farby ?

(nie wiem czy dwie warstwy farby nie beda jakos zle oddzialywaly na oddawanie ciepla)

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co kiedys wyczytalem to mozn a normanie farba w spreyu malowac. nie pogorszy to jakos drastycznie wydajnosci. na xtremesystems jest nawet topic o malowaniu. coolery po pomalowaniu maja prawie taka sama wydajnosc najwyzej temp wzrasta o 1 czy 2 st. tak samo maluje sie [nie anoduje] intercoolery w samochodach co tez nie pogarsza wydajnosci. ja kiedys malowalem radiatorek na starym gf fx5600 o takze nie odczulem jakis drastycznych spadkow wydajnosci. tylko trzeba uwazac zeby nie zalepic finow bo wtedy bedzie utrudniony przeplyw powietrza co mobo/grafika/cep juz moze odczuc. xD jak nalozysz grubo tej farby to powloka bedzie stanowic izolator.

jezeli zalezy ci na wygladzie to mozesz sprobowac. najwyzej pozniej pobawisz sie rozpuszczalnikiem. jezeli masz na uwadze wydajnosc to sobie odpusc

heh ludzie maluja nawet cale plyty glowne :P

look

look2

lub to

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rowniez przychylam sie do zdania kolegi wyzej. niezbyt ladnie to wyglada. ja nie mowilem zebys malowal mobasa, tylko mowie ze sa tacy maniacy i nic to nie przeszkadza w uzytkowaniu. ale jezeli ci sie podoba to czemu nie.

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi