pluskffa Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 witam chcialem sie dowiedziec czy mozna malowac radiatory od mostka pln/pld zwyklym spray'em samochodowym ? no i czy do malowania trzeba zerwac jakos wczesniejsza fabryczna warstwe farby ? (nie wiem czy dwie warstwy farby nie beda jakos zle oddzialywaly na oddawanie ciepla) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (nie wiem czy dwie warstwy farby nie beda jakos zle oddzialywaly na oddawanie ciepla) Napewno będą źle oddziaływać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Fabryczne radiatory są anodowane/chromowane/niklowane- nie ma na nich farby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) z tego co kiedys wyczytalem to mozn a normanie farba w spreyu malowac. nie pogorszy to jakos drastycznie wydajnosci. na xtremesystems jest nawet topic o malowaniu. coolery po pomalowaniu maja prawie taka sama wydajnosc najwyzej temp wzrasta o 1 czy 2 st. tak samo maluje sie [nie anoduje] intercoolery w samochodach co tez nie pogarsza wydajnosci. ja kiedys malowalem radiatorek na starym gf fx5600 o takze nie odczulem jakis drastycznych spadkow wydajnosci. tylko trzeba uwazac zeby nie zalepic finow bo wtedy bedzie utrudniony przeplyw powietrza co mobo/grafika/cep juz moze odczuc. xD jak nalozysz grubo tej farby to powloka bedzie stanowic izolator. jezeli zalezy ci na wygladzie to mozesz sprobowac. najwyzej pozniej pobawisz sie rozpuszczalnikiem. jezeli masz na uwadze wydajnosc to sobie odpusc heh ludzie maluja nawet cale plyty glowne :P look look2 lub to Edytowane 24 Stycznia 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluskffa Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 aha, no dobra dzieki za odp i linki ;] juz sobie poszperam bardziej na tamtych forach hehe z tym malowaniem mobo tez nie glupia sprawa :> tylko trzeba bedzie sie zaopatrzyc w spray do plastiku xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 chlopie nie maluj mobo grrr to wogole nie estetycznie wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) ja rowniez przychylam sie do zdania kolegi wyzej. niezbyt ladnie to wyglada. ja nie mowilem zebys malowal mobasa, tylko mowie ze sa tacy maniacy i nic to nie przeszkadza w uzytkowaniu. ale jezeli ci sie podoba to czemu nie. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...