mktrzy Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Zastanawiam się nad zakupem nowej karty graficznej do mojego zabytkowego kompa:) Nie wiem czy jest w ogóle sens kupować i czy istnieje taka możliwość zakupu czegoś lepszego niż karta jaką posiadam czyli: NVIDIA GeForce4 MX 440. Problem i rozważania nad nową kartą pojawiły się gdy zakupiłem fifę 08. Niestety pojawia się czarny ekran a na opakowaniu jest napisane, że seria GeForce 4 MX nie jest obsługiwana.. i to chyba najwyższy czas coś zmienić :rolleyes: Parametry mojego kompa: Procesor AMD Athlon XP 2000+ Płyta MSI KT3V ( MS6712) Grafika NVIDIA GeForce4 MX 440 Pamięć: 768 MB Ram Proszę doradźcie, jakiej firmy i jakie parametry i czy da się jeszcze w ogóle kupić coś lepszego :wink: , bo zakup nowego kompa ( to chyba najlepsze rozwiązanie) na chwilę obecną nie wchodzi w grę ;) Z góry dziękuję za Waszą pomoc !!! Edytowane 24 Stycznia 2009 przez mktrzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 A ile możesz wydać? Masz przyklejony temat o kartach graficznych, radzę przejrzeć go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mktrzy Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 A ile możesz wydać? Masz przyklejony temat o kartach graficznych, radzę przejrzeć go. Pytam się o kartę, bo ostatnio miałem problem z procesorem, oddałem kompa do serwisu gdzie zapytałem też o modernizację grafiki. serwisant stwierdził, że żadnej lepszej karty do tego kompa się już nie kupi i trzeba powoli myśleć o nowym sprzęcie. Więc dlatego proszę Was o pomoc , bo ostatnio mi bardzo pomogliście gdy kupowałem procesor. jednak dało się dokupić lepszy, niż Duron 1000 (zdaniem serwisanta opcjonalny wybór - a taki już miałem od nowości). Tutaj na forum znalazłem fachową pomoc i kupiłem lepszy procek ( a jednak dało się zmodernizować),a komp teraz śmiga dwa razy szybciej:) Doradźcie co kupić ( jaka karta jakie parametry ) i gdzie w kwocie do 150 zł. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Kup GF6600 i nic mocniejszego nie warto. Za 150zł to juz można myśleć o małej modernizacji a i efety będą lepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) No niestety kolega wyżej ma rację, kilkadziesiąt złotych i gf6600 najwyzej, jakąś pasywną używkę z allegro. ps i tak obawiałbym się jak fifa08 pójdzie na takim sprzęcie. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Visage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Jakbyś załatwił jeszcze ze stówę to może coś na AM2 dałoby radę skołować, a wtedy poczułbyś spory przyrost mocy. Sempron z allegro 30-40zł jakas mobo z allegro do 100zł delta 350W - 40zł gf6600 na pcie 40zł 1GB goodram 40zł Po sprzedaży obecnych gratów spora część by Ci się zwróciła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...