Robertg Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam! W menedżerze urządzeń mam wykazane że 6 kontrolerów USB to USB1.1( Intel® ICH9 Family USB Universal Host Controller od 2934 do 2939 ), a 2 to USB 2.0 ( Intel® ICH9 Family USB2 Universal Host Controller 293A i 293C ).Wszystkie porty są na tylnym panelu - 8 sztuk. Płyta to Gigabyte X-48 DS4. W intrukcji wszystkie porty to niby USB2.0.Próbowałem zmienić sterownik ręcznie na 2.0 ,ale nie chce się zainstalować na tych kontrolerach wykazanych jako 1.1. Odintalowanie sterowników też nic nie daje. Dalej wykrywane są jako 1.1. Czy to jest uszkodzenie płyty głownej? Czy może ja cos źle rozumuję? Może ktoś mi to wyjaśnić? System to WinXP SP3 plus aktualizacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 w BIOSie szukaj, zobacz czy nie masz ustawienia USB typu 1.1+2.0, wtedy po prostu przestaw to na samo 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertg Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Od biosu to zacząłem. Oczywiście jest ustawione na 2..0. Problem pozostaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Od biosu to zacząłem. Oczywiście jest ustawione na 2..0. Problem pozostaje raczej masz wszystko okey a czym to się objawia ze wydaje Ci się ze masz 1.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertg Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Oto fragment raportu z Everesta: Urządzenia zewnętrzne: Kontroler FireWire Texas Instruments TSB43AB23 1394A-2000 OHCI PHY/Link-Layer Controller (PHY: TI TSB43AB23) Kontroler USB1 Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller Kontroler USB1 Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller Kontroler USB1 Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller Kontroler USB1 Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller Kontroler USB1 Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller Kontroler USB1 Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller Kontroler USB2 Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller Kontroler USB2 Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller Urządzenie USB Razer Copperhead USB Mouse Urządzenie USB Uniwersalna drukarka USB Urządzenie USB Urządzenie kompozytowe USB Urządzenie USB Urządzenie kompozytowe USB Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID Podobnie jak w Twoim obrazku mam rozpisane porty USB. Część, bo 6 to "USB Root Hub", a reszta czyli 2 to "USB 2.0 Root Hub" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Podobnie jak w Twoim obrazku mam rozpisane porty USB. Część, bo 6 to "USB Root Hub", a reszta czyli 2 to "USB 2.0 Root Hub" wszystko dział prawidłowo .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertg Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 A gdybyś był tak łaskawy i bardziej łopatologicznie wyjaśnił mi dlaczego część jest tylko wykazana jako USB2.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...