Barti14 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam, Czy Scythe Slip Stream 800RPM wystarczy żeby schłodzić ww. zasilkę? Konfig sprzętowy: E4400 P5B EN7900GS 2x1GB 667 MHz 1xHDD 1xDVD 2xKarty PCI Bez większego OC. Obawiam się że mi się spali. SS teoretycznie ma 40CFM. W jaki sposób kontrolować temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Podstawic reke i zobaczyc czy cieplem dmucha ;) Nie sprawdzisz, nie bedziesz wiedzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Nie polecam takiego zastosowania.. Ta konstukcja fortrona ma bardzo skąpe radiatory przez co może być źle przy nie wielkim nawiewie. Noiseblocker XL1 powinien wystarczyć, ale głowy nie daje. 1 post na nowym forum :P. :rolleyes: Edytowane 25 Stycznia 2009 przez david11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti14 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 ...Ta konstukcja fortrona... Modecom a fortron? Fortron robi zasilacze dla Modecoma? Bo nie rozumiem... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti14 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ahaa... ;-) W takim razie do [gluteus maximus], bo już kupiłem SS. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 U mnie w MC-400atx mam acutake ~600rpm. Z zasilacza wydmuciach!e letnie(czasami może nawet gorące) powietrze, ale wszystko działa już kilka miesięcy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti14 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 @eyah: w takim razie chyba spróbuję. :) Najwyżej jak poczuję że robi się gorąco, to wrócę do pierwotnego wentylka. Może głupie pytanie: rozumiem że wentylator ma wiać do wewnątrz zasilacza, a nie z zasilacza do obudowy? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) do wewnątrz zasilacza. czyli o ile dobrze pamiętam naklejką na wentylatorze do środka zasilacza tak, żeby nie było jej widać przez kratkę przysłaniającą wentylator. ja wymieniałem wentylator w mc-350 na s-flex 1200 rpm i wszystko jest ok. powietrze wylatuje chłodne. dodatkowo mam w obudowie 2x acutake 120 mm. Edytowane 25 Stycznia 2009 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Nie polecam takiego zastosowania.. Ta konstukcja fortrona ma bardzo skąpe radiatory przez co może być źle przy nie wielkim nawiewie. Noiseblocker XL1 powinien wystarczyć, ale głowy nie daje. 1 post na nowym forum :P. :rolleyes: do takich radiatorow wystarczyla Noctua S12 @ 500rpm, odpowiedzialna rowniez za wentylacje obudowy. Czsasami zdazalo mu sie pracowac pasywnie Po okolo roku zmienilem wentylator na Noctua P12 @ 5v - zasilacz dziala do dzis.. a ma ponad dwa lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 I na koniec warto dodać, że SlipStream 800rpm generuje lepszy przepływ niż Noiseblocker XL1 (1000rpm), więc raczej powinno być chłodno. Gorzej, jeśli chodzi o łożysko, bo to w SlipStream nie wróży zbyt długiej pracy w tej pozycji. No, ale już po jabłkach, więc zobaczysz jak będzie się u Ciebie sprawować i jak długo :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...