ernieball Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 dlaczego mam taki slaby odczyt z barakudy 60Gb jesli chodzi o performance :( i co to jest ten czerwony znak przy crc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Przetestuj wydajność HDTachem - on prawdę Ci powie .... i rozumiem że DMA masz włączone ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 coś z przesyłem danych może taśma ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 win XP pokazuje UltraDMA tryb5 skad moge zassac tego HDTacha? mowicie tasme zmienic ? sprobuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 wymienilem tasme i nic nie pomoglo :( co to moze byc ? moze na serwis go co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Te paski w speed fanie to chyba są wyliczane na podstawie trzeciej kolumny czyli wyników najgorzszych jakie były zarejestrowane. U mnie miałem fitness 32%, dlatego że pierwszy parametr był ok 55 potem kopiowałem coś ze zwalonej płytki pod dosem i ten parametr spadł do 50 co pociągnęło w dół pasek fitness do 24% i mimo że wszystkie parametry wróciły do poprzednich wartości to ten pasek został na 24% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 dobra paski paskami ale dlaczego przy CRC error rate jest czerwony znaczek a nie OK :( ?? cos sie z nim dzieje ? moze sie pozbyc tego dysku poki jest na gwaracji ale co powiedziec tym g... w serwisie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Może głupie pytanie ale czy próbowałeś sprawdzić ten dysk softem Seagate'a, można też online. Przy takim chyba poważnym błędzie powinno coś wykryć, z drugiej strony to wartość aktualną masz najwyższą możliwą, napewno trzeba się twardemu przyglądać przez jakiś czas, choć gdybym miał możliwość to bym go wymienił, ale w serwisie to raczej nie uwzględnią reklamacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 sprawdzalem softem seagate'a online i nic nie pokazal i teraz juz nie wiem o co chodzi ............. najbardziej mnie niepokoi ten CRC z czerwonym znakiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 ten kto mowi ze HDtach jest wiarygodnym benchamrkiem dyskow nie wie co mowi najprawdziwszym benchmarkiem jest total commander do testow odczytu wystarczy jeden dysk do testow zapisu trza dwa dyski ale jest to najbardiej wiarygodny wiadomo przeciez ze HDTach faworuyzuje maxtory to tak jak porownywac procesory roznych platform w sandrze czy testowac 3dmarkiem karty graficzne czysty bezsens Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Link do hd tach'a http://www.korneel.nl/hdtach.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 sprawdzilem hdtachem i nic napisalem do seagate'a i powiedzieli ze jak wystapi blad w ich testerze to moge wysylac dysk do wymiany tylko teraz poszukuje tego softu bo nie dziala mi link do SEATools (desktop) na seagate.com :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Ja mam seatools, mogę Ci na maila posłać. Na seatools zawsze miałem CRC checksum errors, wymieniałem taśmy 3 razy i zawsze to samo. Pieprze to, dysk działa, nic się nie dzieje, mam to gdzieś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 rzuc na maila jak mozesz ernieball@o2.pl DZIEKI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Mi moja baracuda IV, "terkocze" podczas zapisuodczytu, jak te starsze dyski, no moze nieco ciszej, w obudowie mam przewiew, dookola dysku nic niema, wolna przestrzen, dobrz przykrecony do obudowy i ma kolo 49, 50 stopni nontoper, kiedys piszczala al e juz samo jej przeszlo. Wydajnosc jest takasama jak nowego dysku, SeaTools nic niewykryl, i sie zastanawiam co mam robic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 ja tesz mam taki sam objaw jak ernieball i nie wiem czy mam sie martwic czy nie - ostatnio mam bardzo czeste zwisy a wiem ze nie sa ani od proca ani od pamieci. na drugim systemie (zainstalowanym na tym samym dysku) dzieje sie to samo !!!! :( :( [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...