Skocz do zawartości
ernieball

info o dysku zobaczcie !!

Rekomendowane odpowiedzi

Te paski w speed fanie to chyba są wyliczane na podstawie trzeciej kolumny czyli wyników najgorzszych jakie były zarejestrowane.

U mnie miałem fitness 32%, dlatego że pierwszy parametr był ok 55 potem kopiowałem coś ze zwalonej płytki pod dosem i ten parametr spadł do 50 co pociągnęło w dół pasek fitness do 24% i mimo że wszystkie parametry wróciły do poprzednich wartości to ten pasek został na 24%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może głupie pytanie ale czy próbowałeś sprawdzić ten dysk softem Seagate'a, można też online.

Przy takim chyba poważnym błędzie powinno coś wykryć, z drugiej strony to wartość aktualną masz najwyższą możliwą, napewno trzeba się twardemu przyglądać przez jakiś czas, choć gdybym miał możliwość to bym go wymienił, ale w serwisie to raczej nie uwzględnią reklamacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten kto mowi ze HDtach jest wiarygodnym benchamrkiem dyskow nie wie co mowi

najprawdziwszym benchmarkiem jest total commander

do testow odczytu wystarczy jeden dysk do testow zapisu trza dwa dyski ale jest to najbardiej wiarygodny

wiadomo przeciez ze HDTach faworuyzuje maxtory

to tak jak porownywac procesory roznych platform w sandrze

czy testowac 3dmarkiem karty graficzne czysty bezsens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi moja baracuda IV, "terkocze" podczas zapisuodczytu, jak te starsze dyski, no moze nieco ciszej, w obudowie mam przewiew, dookola dysku nic niema, wolna przestrzen, dobrz przykrecony do obudowy i ma kolo 49, 50 stopni nontoper, kiedys piszczala al e juz samo jej przeszlo. Wydajnosc jest takasama jak nowego dysku, SeaTools nic niewykryl, i sie zastanawiam co mam robic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tesz mam taki sam objaw jak ernieball i nie wiem czy mam sie martwic czy nie - ostatnio mam bardzo czeste zwisy a wiem ze nie sa ani od proca ani od pamieci. na drugim systemie (zainstalowanym na tym samym dysku) dzieje sie to samo !!!! :( :( [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...