Idaho Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Witam Opisany poniżej problem nie dzieje się zawsze. Pojawia się na niektórych wersjach sterowników. Po dłuższym graniu 4-5 godzin nagle pojawiają się takie 3 mm poziome paseczki na całym ekranie (czy to artefakty ?). Ekran zaczyna lekko mrugać restart systemu przywraca normalny stan. Pierwszy raz to wystąpiło po dłuższym graniu w Crysis jakiś rok temu. Problem zlikwidowałem poprzez włączenie vsync. Czasami jednak przy wyjściu nowych sterowników pomimo włączenia Force on dla vsync problem się pojawia to wracam do starych a tam okazuje się że nie pamięta ustawień i trzeba włączyć od nowa. Ale wracając do tematu za pół roku kończy mi się gwarancja i zastanawiam się czy reklamować coś takiego? Grafa nie podkręcana Asus 8600 GT z pasywnym chłodzeniem ale od nowości dałem dodatkowy slot z 2 wiatrakami to nawet jak występuje ten problem to thermal monitor pokazuje 52 stopnie na rdzeniu. Czyli to nie temperatura. Nie zdejmowałem radiatora więc nie wiem czy pasta dobrze rozłożona ale czy może to być problemem ? Mam obawy że w końcu przy któryś tam sterownikach tak namodzą żeby zwiększyć wydajność że padnie mi grafa i stąd moje pytanie. P.S. Czy po instalacji nowych sterowników należy jeszcze raz ustawiać profile dla gier bo pomimo wyświetlania tak jak u mnie vsync force on może nie pamiętać ustawień ? Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Idaho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam Opisany poniżej problem nie dzieje się zawsze. Pojawia się na niektórych wersjach sterowników. Po dłuższym graniu 4-5 godzin nagle pojawiają się takie 3 mm poziome paseczki na całym ekranie (czy to artefakty ?). Ekran zaczyna lekko mrugać restart systemu przywraca normalny stan. Pierwszy raz to wystąpiło po dłuższym graniu w Crysis jakiś rok temu. Problem zlikwidowałem poprzez włączenie vsync. Czasami jednak przy wyjściu nowych sterowników pomimo włączenia Force on dla vsync problem się pojawia to wracam do starych a tam okazuje się że nie pamięta ustawień i trzeba włączyć od nowa. Ale wracając do tematu za pół roku kończy mi się gwarancja i zastanawiam się czy reklamować coś takiego? Grafa nie podkręcana Asus 8600 GT z pasywnym chłodzeniem ale od nowości dałem dodatkowy slot z 2 wiatrakami to nawet jak występuje ten problem to thermal monitor pokazuje 52 stopnie na rdzeniu. Czyli to nie temperatura. Nie zdejmowałem radiatora więc nie wiem czy pasta dobrze rozłożona ale czy może to być problemem ? Mam obawy że w końcu przy któryś tam sterownikach tak namodzą żeby zwiększyć wydajność że padnie mi grafa i stąd moje pytanie. P.S. Czy po instalacji nowych sterowników należy jeszcze raz ustawiać profile dla gier bo pomimo wyświetlania tak jak u mnie vsync force on może nie pamiętać ustawień ? Oddaj na gwarancję, widać, że grafika pada i to niekoniecznie może być wina GPU, mi to raczej wygląda na przegrzewanie się pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Podłącz cinchami do TV, żeby była pewność, że się spsuła :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...