GiKeR Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 W dawnych czasach byly montowane w obudowach LEDy ktore pokazywaly MHz procka I moje pytanko brzmi - czy da sie wykorzystac takiego LEDa jako wskaznik temp procka.Ze zdobyciem czegos takiego za grosze raczej nie powinno byc problemu?? Jezeli taq to jaq to podlaczyc?? Z gory dziekuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 SZUKAJ !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Hmmmm Ja jush przeczytalem chyba cale forum "Modyfikacje" i ani razu sie nie natknalem na takie cos!! Byla mowa o LCD i o Kalkulatorze (??) ale o takim LEDzie nie bylo ani razu - chyba ze niedoczytalem lub bylo to miedzy wierszami ;D A takie badziewie bedzie duzo tancze od LCD i do tego jasniejsze i bedzie git widac tem procka (o ile sie da to zrobic) :D Wiec zamiast twojego "SZUKAJ !!!" moglbys napisac cos konkretniejszego !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Oj to słabo szukałeś bo pamiętam że był taki topic. Żeby pokazywało to temperature to musiałbyś zrobić cały termometr i podejrzewam że niewiele taniej nish LCD by wyszło chodzi mi tu o słynne 3x24 A jak chcesz jush termometr to kup sobie taki co się montuje np. do samochodu pokazuje on tem wewnątrz samochodu i zewnątrz (oczywiście to zależy gdzie sie zamontuje czujnik ;) ) to chyba będzie narprostsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12090437 chodzi mi o taki termometr ale czasem można dorwać taki ale z większym wyświetlaczem że pokazuje naraz temp. z jednego i z drugiego czujnika P.S To mój 500 post :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Heh nabiles sobie jush 3 posty u mnie a wiec powiedz mi jedno czy nieuwazasz ze taki wyswietlacz LED to mozna nawet za piwo dostac i to niejeden i dlatego zastanawialem sie nad wykorzystaniem takiego, i nie bylo by potrzebne zadne oprogramowanie. Mozna by go bylo jakos podpiac do tego co ma wbudowany EPOX i bym mial to z przodu :D Ale tez mysle na LCD ale 4x24 tyle ze narazie zbieram na cos innego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Hmmmm Ja jush przeczytalem chyba cale forum "Modyfikacje" i ani razu sie nie natknalem na takie cos!! Byla mowa o LCD i o Kalkulatorze (??) ale o takim LEDzie nie bylo ani razu - chyba ze niedoczytalem lub bylo to miedzy wierszami ;D A takie badziewie bedzie duzo tancze od LCD i do tego jasniejsze i bedzie git widac tem procka (o ile sie da to zrobic) :D Wiec zamiast twojego "SZUKAJ !!!" moglbys napisac cos konkretniejszego !! a moze zamiast twojego szukalem moze bys jednak poszukal http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19785 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Heh no faktycznie jest ale nie spodziwealem sie takiego topica "Panel od starego kompa" W takim ukladzie sorki za zasmiecanie forum i prosze o zamkniecie tego topicu. A tak wogole to na serio juz trzeci dzien czytam to forum tak po 5h dziennie (i nie mam problemow z czytaniem ) i poprostu nie wpadl mi ten topic Dzieki i narqa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetFly Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Jak ktos chce sobie zrobic taki termometr z tych starych LED'ów, to odsyłam do Elektroniki Praktycznej. Był tam taki artukuł, jak takie cuś zrobić. http://www.ep.com.pl/archiwum/pdf/1998/03/47_50.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Pamietam że też taki topic zakladalem i cos nie da sie z tego zrobic bo to wyswietla tylko dwa ustawienia np. Hi ; Lo ktore sobie zworkami ustawiasz wiec lipa jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 a da sie zrobić żeby na stałe napis wyświetlał ? bo chcemu kumplowi zrobić żeby wyświetlało "BUC" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 a da sie zrobić żeby na stałe napis wyświetlał ? bo chcemu kumplowi zrobić żeby wyświetlało "BUC" :D zalezy od calego "ukladziku" z tym wyswietlaczem. na niektorych tylko mozna HI/LO ustawic, na innych mozesz kontrolowac zworkami kazdy segment - na takim BUCa ustawisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 tam jest sporo tych zworek więc może się bedzie dało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...