seth666 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam serdecznie Z racji że drukuję z dużymi przerwami i raz mało raz bardzo dużo chciałbym kupić drukarkę laserową mono. Budżet jaki na ten cel posiadam to +/- 250zł. Chodzi mi najbardziej o to żeby w miarę szybko i dokładnie drukowała i była tania w eksploatacji. Zastanawiałem sie najbardziej nad drukarkami firmy Brother ponieważ opinie o nich mówią że koszty eksploatacji są niskie i ogólnie sprzęty tej marki są ok. Sprzęt najlepiej chciałbym zakupić w Warszawie(w gre wchodzi allegro, sklepy komputerowe z odbiorem osobistym w Wawie) Co możecie polecić do około 250zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 a może być używana?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seth666 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 a może być używana??tak może być ale fajnie by było jak była nowa. zastanawiam się nad lexmark e120 za 200zł całkiem przyzwoita i co najważniejsze niedroga w użytkowaniu drukarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 OKI może coś takiego?? dobry i sprawdzony sprzęt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 nie wiem jak wychodzą inne drukarki, ale ja korzystam z canona lbp-1120 zamiennik na 2500str kosztuje około 70zł, tak więc chyba nieźle nie mówię oczywiście o oryginalnych tonerach które kosztują tyle co cała drukarka :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) A co myslicie o Lexmark E120 - czytalem ze zagina kartki. Ma ktos ten model ? Bo wszystko inne mi pasuje tylko kwestia tych kartek :D Ewentualnie co myslicie o Xerox Phaser 3117 ?? Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 no ja bym proponował ten Xerox - Phaser 3117 ze względu na wydajność tonera, startowy-1000 a normalny 3000 stron, jak będziesz brać inną to zwróć uwagę na wydajności a zamiennikami bym się nie sugerował z racji możliwości regeneracji głowicy (ja tak robię w moim samsungu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 xerox jest dobry na małe przebiegi... u nas w firmie padła drukarka phaser 6110 po 1,5 roku intensywnego użytkowania:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) Adikss czyli po tym startowym trzeba kupic oryginalny np z allegro ? Czy dosypywac do startowego ? W zadne chipy czy zerowania licznika przy Xeroxie nie trzeba sie chyba bawic ? Edytowane 30 Stycznia 2009 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 ja jadę na startowym, napełniają mi go w sklepie, koszt jakieś 70 zł ostatnio płaciłem (toner, czyszczenie bębna itd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwko123 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Bardzo polecam z czystym sumieniem LEXMARKA E120, mam dwie takie drukarki i są rewelacyjne, eksploatacja tania. Faktycznie na samym poczatku zagina troszke kartki ale zaraz one sie prostuja. Więc nie ma z tym problemu. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) piwko czyli po druku sa normalne tzn proste ?:) I jeszcze jedno przy laserowka nie ma problemu z zasychaniem ? Jak np przez miecha + nic nie drukne ?:P Edytowane 30 Stycznia 2009 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwko123 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 po dluzszej chwili po wydrukowaniu są juz proste. od razu po wydrukowaniu kartka jest troche sie moze wydawac pofalowana, ale po chwili nie ma z tym juz problemu. Jesli chodzi o zasychanie to nic takiego nie zauwazylem, mialem tez dluzsze przerwy w drukowaniu i wszystko bylo dobrze. Bez roznicy czy na oryginalnym tonerze czy zamienniku;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 toner ci nie zaschnie bo to proszek przecież Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...