Skocz do zawartości
david911

Nero I Brakujące Elementy Przy Starcie Zewnętrznego Napędu

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam problem z pakietem Nero. Początkowo miałem zainstalowaną wersję 9, lecz chciałem w pełni z niej korzystać i użyłem jakiegoś Patchera, dzięki któremu miały się skończyć problemy z aktywacją obcych licencji. Niestety program ten unieruchomił nero, więc chciałem wrócić do poprzedniej stabilnej wersji, na której mogłem konwertować pliki na SVCD. Niestety nero nie chciało się poprawnie odinstalować, większość rzeczy wywalałem ręcznie (dane aplikacji, wpisy do rejestru, pliki z common files'a), niestety mimo tych zabiegów nie udało mi się uruchomić instalatora nero 8. Zainstalowałem 6 edycję, z czego jestem zadowolony (szybsze działanie, a najważniejsze programy [jak dla mnie Burning rom, Wave editor oraz Vision] działają bezproblemowo).

Niestety nie ma róży bez kolców. Kiedy teraz wkładam płytkę do napędu, czy podłączam zewnętrzny dysk, pamięć pod USB wyświetla się menu - i są w nim luki jak na załączonym obrazku:

Dołączona grafika

Co mogę zrobić, aby to usunąć? Na pewno nie będę reinstalował systemu, gdyż robiłem to około miesiąc temu. Liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam i czekam na wszelkie rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje odinstalować całkiem nero i pozbyć się z dysku i rejestru jakichkolwiek po nim pozostałości. Jeśli nie da rady to istnieje takie narzędzie jak przywracanie systemu.

Trochę za dużo zmian wprowadziłem od grudnia żeby używać przywracanie systemu. A co do odinstalowania, to próbowałem, jednak po próbie pathowania kilku plików (dla usunięcia informacji o aktywacji pakietów innych firm) nie udawało mi się to. Ręcznie wywaliłem pliki z Program Files i z rejestru, jednak niestety nie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi