Skocz do zawartości
mlody199

Grafika - Problem Z Wyborem!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zbliżam się do pięknego dnia, kiedy wreszcie będę mógł kupić sobie nowego kompa :lol2:

Procek: i7 920

MoBo: Gigabyte GA-EX58-UD4P

Zasiłka: Chieftec CFT 650W

HDD: Samsung F1 640MB

Ram: DDR3 OCZ Platinium 1333 CL7 3x1 GB

i grafa: ...

I tu mam problem. Do wyboru mam (i tylko, żadne inne)

1. Gigabyte Radeon 4870 1GB

2. Gainward GF GTX 260 (216 core) Limited Edition

3. Gainward Radeon 4870 1GB

4. Palit Radeon 4870 1GB Sonic

Narazie monitor mam 19 cali, ale będę zmieniał na 22-24 cale w przyszłości.

Proszę o radę, którą z w/w kart graficznych wybrać? :damage_wall:

Jak pisałem wcześniej inne nie wchodzą w grę, nie ma ich w tym sklepie gdzie będę składał zestaw, a inny sklep nie wchodzi w grę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj Radeon HD4870 Asus 1024MB GDDR5, 2xDVI, PCI-E 2.0 Dark Knight lub Radeon HD4870 Sapphire 1024MB GDDR5, 2xDVI, PCI-E 2.0 Silent, ASUSA bo ładne oc mozna wyciagnac na nim a Sapphire bo dobre chłodzenie ma i jest cichy

Edytowane przez Miguel707
Nieumiejętne cytowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj Radeon HD4870 Asus 1024MB GDDR5, 2xDVI, PCI-E 2.0 Dark Knight lub Radeon HD4870 Sapphire 1024MB GDDR5, 2xDVI, PCI-E 2.0 Silent, ASUSA bo ładne oc mozna wyciagnac na nim a Sapphire bo dobre chłodzenie ma i jest cichy

Sorry, ale pisałem wyżej "że te i tylko te".

W sklepie gdzie kupuję nie ma innych. A sklepu nie zmienię, gdyż nie mam 4 tysiaków gotowizną, a tam są raty 0% i całkiem przyzwoite ceny.

( www.shift.sklep.pl )

Jeśli możesz, to weź inny.

Dlaczego nie Samsung F1 640?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsungi się trochę popsuły ostatnio i część osób na nie narzekała, co nie znaczy, ze Ci się trafi jakiś felerny produkt. Obecnie polecane są dyski od WD, przeważnie AAKS ;)

Dzięki, akurat taki jest w tym sklepie, więc przemyślę sprawę. Ale to pryszcz... ;-)

Najgorzej jest z wyborem konkretnej grafiki :blink: :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

delavego nie patrz co Ci goście jakieś głupoty wypisują, chyba sugerują się tym, 'że karta jest łądniejsza'.

Oczywiście bierz HD 4870(co do firmy to w sumie obojętne czy weźmiesz gigabyte , gainward czy palit, osiągi prawie identyczne, możesz się ew. sugerować dodatkami), Ati obecnie bije na głowę wszystkie te gtx'y i przeważnie każdy kto Ci polecą Ati Hd4870, zresztą zobacz w ich opisach to 3d-markowcy dalej się jarają nic nie znaczącymi punktami, tylko nie wiedzą, że sterowniki do kart graficznych(zwłaszcza nvidii) były robione pod 3dmark'a.

Co tu dużo mówić HD4870 jest wydajniejszą kartą niż gtx 260 , idź na inne forum to Ci tak samo doradzą, bo tutaj co niektórzy to są zacofani o 3 lata i zaślepieni w markę 'nvidia'.

Edytowane przez hoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

delavego nie patrz co Ci goście jakieś głupoty wypisują, chyba sugerują się tym, 'że karta jest łądniejsza'.

Oczywiście bierz HD 4870(co do firmy to w sumie obojętne czy weźmiesz gigabyte , gainward czy palit, osiągi prawie identyczne, możesz się ew. sugerować dodatkami), Ati obecnie bije na głowę wszystkie te gtx'y i przeważnie każdy kto Ci polecą Ati Hd4870, zresztą zobacz w ich opisach to 3d-markowcy dalej się jarają nic nie znaczącymi punktami, tylko nie wiedzą, że sterowniki do kart graficznych(zwłaszcza nvidii) były robione pod 3dmark'a.

Co tu dużo mówić HD4870 jest wydajniejszą kartą niż gtx 260 , idź na inne forum to Ci tak samo doradzą, bo tutaj co niektórzy to są zacofani o 3 lata i zaślepieni w markę 'nvidia'.

yyy.. jakbyś miał taką możliwość to nie obrażaj nikogo, ok? Bo to nie jest wymagana do przedstawienia swojej "porady". Lepiej nie stylizuj się na super chłopka-roztropka, a nas na jakiś idiotów, fanboyów.

Co do tematu to: jeżeli Gainward GF GTX 260 (216 core) Limited Edition będzie wydajniejszy od hd4870 (nie jakoś strasznie, ale będzie), to chyba dzięki 448bit. Oczywiście jeżeli woli hd4870 1GB to nic nie stoi na przeszkodzie.

Edytowane przez halo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku weź popatrz najpierw na testy w grach, HD4870 powala gtx 260 w większości testach, nie jakieś syfne 3dmarki, którymi się niektórzy jeszcze jarają, tylko gry i najlepiej na jakichś obiektywnych zagranicznych serwisach (odradzam egielda.com.pl), a dopiero później pisz takie [ciach!]ły.

Obie karty graficzne są oczywiście porównywalne, ale na korzyść HD4870, w dodatku kosztuje 100-200 zł. mniej od tego gtx 260, to po cholerę brać gtx 260?

Edytowane przez hoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD4870 powala gtx 260

1.) Pokaż mi test, w którym widać RAŻĄCĄ ( powala ponoć ) różnicę między Tymi modelami

2.) Pewnie dla Ciebie, słowo powala znaczy 2-3fps więcej ?

3.) Może i HD 4870 jest lepszy ale od GTX 260. GTX 260 Core 216 jest lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra w sumie są w podobnych cenach, więc może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to lub to(ale HD4870 wypada lepiej w większych rozdzielczościach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy wypisujecie, że core 216 będzie wydajniejszy od 4870 1gb? :lol2:

Karty są tylko porównywalne i nie da się wyłonić zwycięzcy.

i grafa: ...

I tu mam problem. Do wyboru mam (i tylko, żadne inne)

1. Gigabyte Radeon 4870 1GB

2. Gainward GF GTX 260 (216 core) Limited Edition

3. Gainward Radeon 4870 1GB

4. Palit Radeon 4870 1GB Sonic

Tutaj masz test http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=506

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli Gainward GF GTX 260 (216 core) Limited Edition będzie wydajniejszy od hd4870 (nie jakoś strasznie, ale będzie), to chyba dzięki 448bit.

hd4870 jest sprawdzony, szczerze nigdy nie używałem gtx 260 216 (ach te wynalazki [kotlety] nv), bo miałem trochę przerwy, ale słyszałem, że te 448 mimo ddr3 coś daje, ale może 1gb radek faktycznie lepiej sobie radzi.

Powie ktoś jeszcze jak wypadają przy wygładzaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi