civic1982 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam mam taki dylemat jak to wszystko zamontować aby było dobrze :) . Do zabawy mam CHieftec CH-02SL-SLM (w obudowie zamontowane dwa 120mm wiatraki : jeden na górze drugi z tyłu dwa 80mm na boku obudowy ) , SCYTHE Katana 2 , i ENERMAX 400 WAT z 120mm wentylatorem . Jak to wszystko po ustawiać w którą stronę ustawić katanę i te dwa 80 mm wiatraki na boku czy jeden ma wciągać a drugi wyciągać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jeśli dobrze widzę to na lewym panelu jest sporej wielkości dziura przysłonięta siatką, a więc wszelkie próby stworzenia skutecznej wentylacji i tak spełzną na niczym. Nie bierz tego do siebie, po prostu w takim przypadku bardzo trudno Ci coś doradzić. Jeśli się pomyliłem i w obudowie nie ma tego prześwitu to tym lepiej. :rolleyes: Generalnie najczęściej najlepszym rozwiązaniem okazuje się ustawienie schładzacza procesora w pozycji pionowej tak, aby wentylator dmuchał przez radiator w kierunku tylnej ścianki. Tam umieszczony z kolei wentylator, jak i ten na wierzchu obudowy, warto ustawić tak, aby wypompowywały powietrze nazewnątrz. Oba wentylatory w okolicy koszyka na dyski powinny raczej pompować powietrze do środka. Czy one nie są 92mm, a nie 80mm? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 ja zrobiłem to tak http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Konwencj...60&start=60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...