Skocz do zawartości
safix

Wymiana Procesora Dla Laika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono

Postanowiłem wymienić procesor na mocniejszy w moim PC. Czy szanowne grono jest w stanie doradzić co do wymiany i jaki (używany ?)ewentualnie maiłby być to być procesor (istniejący to Intel Celeron 4, 1700 MHz 4.25 x 400 Sockel 478) załączam raport .A tu link do mojej płyty głównej http://eu.shuttle.com/archive/en/av41p.htm#av41p Jeśli ktoś ma jakieś sugestie co do rozbudowy (wymiany)procesora będę wdzięczny :rolleyes:

Report.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twoja płyta obsługuje magistrale 533 wiec teoretycznie można wsadzic nawet jakiegoś Prescotta w nią. Teoretycznie, bo w praktyce możesz mieć tak jak ja na swojej starej, kupiłem najszypszego prescotta w 90nm pod 533mhz i okazało sie ze nie ruszy. szczesliwie dorwalem odpowiednie mobo od kumpla za grosze. Dlatego proponuje jakiś Pentium 4 na rdzeniu Northwood. ten chyba jest najszybszy na 533mhz Na allegro powinien być za około 100zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanowne grono

Postanowiłem wymienić procesor na mocniejszy w moim PC. Czy szanowne grono jest w stanie doradzić co do wymiany i jaki (używany ?)ewentualnie maiłby być to być procesor (istniejący to Intel Celeron 4, 1700 MHz 4.25 x 400 Sockel 478) załączam raport .A tu link do mojej płyty głównej http://eu.shuttle.com/archive/en/av41p.htm#av41p Jeśli ktoś ma jakieś sugestie co do rozbudowy (wymiany)procesora będę wdzięczny :rolleyes:

Powio być 17x100 MHz-taki szczegół.

Ogólnie to nie warto już inwestować w taką padlinę,ale poszperam w warsztacie-może wynajdę dla Ciebie jakiegoś proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w szoku za szybka reakcje (Miodnyj ) bardzo się cieszę za taki obrót sprawy ,dzieki temu za niewielka kasę mój złomek odżyje :D :D :D .Znowu jakiś czas mam spokuj tym bardziej ze ten PC nie służy do grania (obróbka zdjęć ,prezentacje ,net )Kłaniam się nisko całemu zacnemu forum .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi