Huberek Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Przepraszam że się wtrącę, ale padłem jak przeczytałem że autor podkręca basy w winampie... Osobiście, nie znam bardziej niszczącego dźwięk programu niż equalizer winampa :x Dodatkowo jak ktoś kupuje wharfedale do słuchania techniawy to mamy cały obraz przypadku... W techno oprócz patologicznych basów i jakichś sopranów nie ma nic :P A jeśli wafle ładnie uwypuklają średnie, to nie ma prawa się to podobać przy technołomocie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 no dzieki R to taki zlom kupilem ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Wydales 500zl i nie wiesz co kupiles? :lol: no nie moge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Przepraszam że się wtrącę, ale padłem jak przeczytałem że autor podkręca basy w winampie... Osobiście, nie znam bardziej niszczącego dźwięk programu niż equalizer winampa :xJestem przeciwny nie do końca kontrolowanym korektom EQ w np. winamp ale ... Jeśli podbijasz jakiś zakres o 3 dB to całość trzeba przyciszyć o ~3 dB aby nie było przesteru. Swoją drogą 16 punktowy EQ graficzny jest za "rzadkim" filtrem by można było mówić o jako takiej korekcji (prędzej jest to barwienie wg. gustu ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 jezu ludzie jak kupujecie auto to tez jestescie ekspertami w dziedzinie motoryzacji znajacymi kazda srubke w kazdym modelu? Nie nie wiem co kupilem, ma byc mocniejsze od technicsa ktory mam teraz i tyle moich wymagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) ee to temat trza bylo nazwac zamaist: Kolumny Altus200 + Cos Do Tego, Prosze o pomoc w stworzeniu b.dobrego zestawu Kolumny Altus200+cos do tego, prosze o pomoc w stworzeniu zestawu wymiatajacego kurz spod mebli.... :wink: Edytowane 13 Lutego 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 no ale dalej nie odpowiedzieliscie mi czy ten wzmak jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 jest ok jesli jest sprawny;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 noo, i nie mozna tak bylo od razu? :) bede go mial jeszcze przed oddaniem wafli wiec bede mogl poczuc roznice o ile jakas bedzie w graniu wafli i altusow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Wiesz chodzi o to ze on jest stosunkowo drogi, Pioneer kojazy mi sie ze sprzetem car audio i wielka naklejka na golfie. Na pewno Cena/jakosc nie jest to best buy, i mozna bylo cos lepszego dorwac/mocniejszego, jesli jednak masz znikome wymagania co do jakosci spelni twoje oczekiwania w 1000%:) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) jezu ludzie jak kupujecie auto to tez jestescie ekspertami w dziedzinie motoryzacji znajacymi kazda srubke w kazdym modelu? Nie nie wiem co kupilem, ma byc mocniejsze od technicsa ktory mam teraz i tyle moich wymaganJeśli wiem że nie mam kompletnie rozeznania w temacie, to staram się najpierw czegokolwiek dowiedzieć zanim kupię jakieś guano :) Edytowane 13 Lutego 2009 przez qrvich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 to guano gra 50% lepiej niz ten technics i narazie podlaczylem tylko inne guano, Altusy :) wiec nie jest zle jesli pisze A+B od 8ohm, a Wafle maja 6ohm, nic sie nie stanie? A lub B ma od 4ohm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Po co podłączać chcesz tak usilnie 4 kolumny (na dodatek dwie bardzo odmienne pary) ? Chcesz łomotu - wzmacniacz estradowy + kolumny estradowe ew. aktywne estradówki a flaki Ci wypluje tak jak lubisz najbardziej ;) Chcesz jakości - kup porządny wzmacniacz do tych wharfedale (chyba że już kupiłeś), wyzeruj EQ i przyzwyczaj się do normalnego dźwięku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 to guano gra 50% lepiej niz ten technics i narazie podlaczylem tylko inne guano, Altusy :) wiec nie jest zle jesli pisze A+B od 8ohm, a Wafle maja 6ohm, nic sie nie stanie? A lub B ma od 4ohm Stanie... jesli dasz na totalny full wzmacniacz sie wylaczy o ile ma zabezpieczenia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 dobra Wafle ida spowrotem ;> ale mam pytanie, co byscie powiedzieli o tym sprzecie? Troche go jest na allegro a podobal by mi sie do drugiego zestawu do wiekszego pokoju no i da sie za 300-400zl kupic. Komplet do Altusow 200-300 lub czegos innego, mocnego (jeszcze sie nie zastanawialem co bym chcial), ale na pewno nie do Wafli 9.1 :) http://allegro.pl/item557123923_sony_str_d...ts_dsp_bcm.html http://allegro.pl/item558822921_sony_st_k7...s_dvd_sony.html ogolnie sony modele STR DE... tnx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Chcesz jakości - kup porządny wzmacniacz do tych wharfedale (chyba że już kupiłeś), wyzeruj EQ i przyzwyczaj się do normalnego dźwięku ;) Jak dla mnie to osoba która za normalny dźwięk uważa ze im większy hałas to lepiej, a najlepiej jak szklanki się przesuwają na kredensie u sąsiada jak on 'zapodaje' manieczki, a EQ w winampie i wzmacniaczu ustawiony jest na maks tak żeby nawet sopran zalatywał basem. Ze swojej strony tez polecę autorowi jakiś wzmacniacz estradowy i estradówki ustawione w pokoju 12m2. To mu powinno przypaść do gustu http://allegro.pl/item556214985_sprzet_estradowy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 :P no bez przesady, bass mam na 50% teraz a w winampie mam ustawione na Dance a nie full bass. Poza tym techno nie slucha sie na basie na min. jak wroce do sluchania popu to bede mial inne ustawienia. prosilbym tylko o opinie nt w/w amplitudera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) Tani amp altusów nie rozpedzi.... amp ok, ale jak chcesz w niego altki 200 pakowac to nie da rady...ampy maja to do siebie ze w stereo wypadaja blado (te tansze oczywiscie) Edytowane 20 Lutego 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 hmm, co znaczy slaby? 100W to malo? wiem ze realnie mniej ale jednak. Ten zlom co w/g was kupilem juz gra znacznie lepiej niz ten Technics ktory mialem. to czego powinienem szukac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 hmm, co znaczy slaby? 100W to malo? wiem ze realnie mniej ale jednak. Ten zlom co w/g was kupilem juz gra znacznie lepiej niz ten Technics ktory mialem. to czego powinienem szukac? Nie liczy się nawet sama ilość WAT tylko współczynnik tłumienia, "wydolność" prądowa ... jak się wzmak po prostu zachowuje przy zmiennej impedancji kolumny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Do jakiej granicy wzmocnienia wzmacniacz będzie ''wydolny'' pokaże pomiar ,według mnie obowiązkowo i standardowo wszystkie wzmacniacze powinny mieć na skali wzmocnienia zaznaczony kropką na czerwono tzw orientacyjny ''punkt krytyczny'' powyżej którego zaczyna się ''wydolnościowa padaka'' ;) http://www.audioton.republika.pl/pomiary-oscylo.html http://forum.purepc.pl/Audio-f63/Metodyka-...ch-t261220.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 czyli generalnie i tak sie nic nie wie dopuki sie tego nie kupi , nie podlaczy i nie odslucha. tak to sobie mozna tylko gdybac ze to jest bee a tamto super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...