Raptor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Składam kompa i powiem szczerze że w ac wypadłem z obiegu szukam cichego ale wydajnego chłodzenia dla i7-920 - znalazłem w sumie 3 mnie interesujace ale nie wiem które z nich wybrać :| Scythe Mugen II (SCMG-2000) Noctua NH-U12P SE1366 Thermalright Ultra 120 extreme 1366 Retail z testu zrobionego na XS i 920 @ 3.7G wynika że mugen2 jest tak samo wydajny jak TRUE - ale nie wiem jak z ich głośnością :| WC odpada w tej chwili. Poradźcie co wybrać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Najwydajniejszy pewnie będzie Thermalright TRUE Copper, ale to już nietęgi wydatek. Zwłaszcza, że wentylatora w zestawie nie ma... i zapinki pod LGA1366 takoż. Jeśli chodzi o porównanie Ultry120 eXtreme 1366 do Mugena 2 to mimo wszystko sugerowałbym tego pierwszego. On jest ponad dwukrotnie mniejszy... a konkretnie - węższy od schładzacza Scythe. No chyba, że nie robi Ci to różnicy. Noctua jest raczej odrobinę mniej wydajna, choć w testach bywa różnie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 gabaryty nie robią różnicy bo wszystko będzie bez obudowy złożone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jest jeszcze Thermalright IFX-14, który ma wydajność nieco jeszcze wyższą od Ultry120 eXtreme. Zajmuje jednak więcej miejsca i wymaga dwóch wentylatorów najlepiej oraz zastosowania tego radiatorka montowanego pod płytą główną (w zestawie). Jednak on też nie ma ani wentylatora ani zapinki do LGA1366. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Skoro nie ma budy to imho IFX-14. Wstawisz sobie 2 wentylki skręcone na zadowalającą prędkość i działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 pozostaje problem jak cooler zamocować do płyty bo zapinki dla IFX-14 do socket 1366 nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 pozostaje problem jak cooler zamocować do płyty bo zapinki dla IFX-14 do socket 1366 nie ma :( oryginalnej nie, ale mozna dorobic ;) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 pozostaje problem jak cooler zamocować do płyty bo zapinki dla IFX-14 do socket 1366 nie ma :(No tak, to istotnie problem. Co ciekawe sama zapinka pod LGA1366 by raczej pasowała, skoro pasuje do HR-01 Plus (ma identyczny montaż jak IFX-14)... ale tu chyba jest problem ze śrubami, które będą zawadzać o radiatory. Pozostaje miedziana Ultra120 eXtreme, czyli TRUE Copper ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...