Shakell Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 nie wiem czy ten temat lepiej nadaje sie tutaj czy raczej do elektroniki, ale z moim nowym/uzywanym td-8840 wynikł problem. Problem prosty d zdiagnozowania, bo router po prostu nie działa, od momentu wyciągnięcia z pudełka. Nie ukrywam ze wkurzyła mnie tak sytuacja, i miałem zamiar jutro odsyłać go do sprzedawcy, ale postanowiłem sprawdzić router na innym zasilaczu. I oto po podłączeniu do zasilacza 9V 0.7A router ruszyl... leciutki szum, diodki power i adsl sie swieca. I tu pojawia sie moje pytanie: czy ten router moze pracować na takim zasilaczu, o natezeniu wyjsciowym nizszym o 100 mA od firmowego? Miał ktos moze podobny problem z zasilaniem routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpAceR Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 I tu pojawia sie moje pytanie: czy ten router moze pracować na takim zasilaczu, o natezeniu wyjsciowym nizszym o 100 mA od firmowego?Chwilowo - Tak, na stałe - raczej nie. One pobierają "normalnie" poniżej 500mA (przed chwilą mierzyłem i "egzemplarz testowy" po pełnym uruchomieniu pobiera ~150mA), ale może wystąpić sytuacja że router będzie potrzebował troszkę więcej prądu - wtedy zaliczy zwiechę ;) Reklamuj może sam zasilacz (chyba że sprzedawca/sklep jakiś mało elastyczny i wymaga odesłania kompletu). Miał ktos moze podobny problem z zasilaniem routera?Każdy kto kupuje kilka sztuk jakichkolwiek routerów w miesiącu lub więcej. Zasilacze są produkowane na innej dżonce niż routery, i raczej nikt ich dokładnie nie testuje przed wrzuceniem do kartonika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...