Skocz do zawartości
Marcineq123

Chyba Mam Trojana,prosze O Sprawdzenie Loga.

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra ,wybacz, to np sam wylacza mi sie program anty virusowy (kaspersky is 2009) ,wologowuje mnie samemu ze stron,i co jakis czas wyskakuje mi komunikat ze mam jakies wirusy i maleware i chce mi zrobicskanowanie. Nie zaleznie od tego co klikne i tak je robi wiec chyba to jest tak ze chocie=choice, czasami wiesza mi sie komputer i spowalnbia mi internet. WYdaje mi sie ze ktos jakby grzebal mi w kompie. Btw logi wygladaja na wporządku ?

Edytowane przez Marcineq123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> sam wylacza mi sie program anty virusowy (kaspersky is 2009)

Moze wystepuje jakis blad i sie zamyka? W dzienniku zdarzen systemowych jest jakis komunikat dotyczacy kaspersky'iego?

> wologowuje mnie samemu ze stron

Kwestia ustawien przegladarki lub kaspersky'iego.

> co jakis czas wyskakuje mi komunikat ze mam jakies wirusy i maleware i chce mi zrobicskanowanie. Nie

> zaleznie od tego co klikne i tak je robi wiec chyba to jest tak ze chocie=choice

Wyskakuje Ci to w systemie czy w przegladarce? Jezeli w przegladarce to nie wchodz na zainfekowane strony. Jezeli w systemie to oznacza infekcje ale w logach juz nic nie ma.

> czasami wiesza mi sie komputer

Uszkodzony ram, przegrzanie, wadliwy zasilacz, uszkodzony dysk, uzyj:

www.memtest.org

hdtune (po uzyciu daj screeny ze wszystkich zakladek)

everest home (sprawdz temperatury)

podaj marke i model zasilacza

Czy KAV masz wlaczony Firewall? Jezeli nie to wlacz, dzieki temu dowiesz sie czy ktos "grzebie".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi