Tubal Kain Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Siemka. Nie mogę nigdzie znaleźć opinii o tym zasilaczu. Firma raczej nie wypuszcza szmelcu, chociaż za tę cenę to sam nie wiem. w podobnej cenie jest pentagram 500a12s wiec się zastanawiam. jeżeli ktoś mail do czynienia z tym modelem proszę o podzielenia się wrażeniami, jak trzyma napięcia itp. Dziękuje i pozdro dla wszystkich:) http://www.gral.pl/preview/Seasonic/Zasila..._PFC_80_09.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Też chciałem kupić zasilacz, ale niestety dzisiaj byłem zmuszony anulować zamówienie. Zasilacz miał być w w zeszły piątek. Dzisiaj dzwoniłem i okazało się, że je dopiero sprowadzają i będą prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Więc jeśli zależy Ci na czasie wybierz inny model, mi niestety nie było dane go sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Jeśli to są te zasiłki, które jakiś czas temu sprzedawano używane na allegro, to są bardzo ciche. Jedyny problem z nimi to króciutkie kabelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) dane producenta http://www.seasonic.com/pdf/datasheet/01PC/SS-500-300ET.pdf 1,7kg co to ma być? z papieru go zrobili:( raczej nic dobrego to nie wróży- amatrox warrior 500w wazy 2,5 nie wspominając o be quietach czy innych 5 kilogramowcach. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Tubal Kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Weź pod uwagę, że kupujesz zasilacz, a nie buraki w warzywniaku. Wiele nowszych konstrukcji jest stosunkowo lekka (np. Fortron HLN) - wagę w rodzaju 2,5-3kg przy 400-500W mają raczej jakieś starsze zasilacze. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 dane producenta http://www.seasonic.com/pdf/datasheet/01PC/SS-500-300ET.pdf 1,7kg co to ma być? z papieru go zrobili:( raczej nic dobrego to nie wróży- amatrox warrior 500w wazy 2,5 nie wspominając o be quietach czy innych 5 kilogramowcach. Nie posiadam tego zasilacza, mogę polegać tylko na informacjach z sieci. Waga zasilacza: 1.87 kg Link Porównanie tych zasilaczy poprzez pryzmat wagi świadczy o braku wiedzy w temacie. Amacrox Warrior AX500-A ma pasywne PFC czyli wielką cewkę na ciężkim ferromagnetycznym rdzeniu. Seasonic Ss500et ma aktywne PFC więc jest to tylko kilka elementów elektronicznych. Różnica w wadze samego układu PFC to kilkaset gram. Pasywne pfc oczywiście cięższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 seasonice to jedne z najlepszych zasilaczy na rynku, ich opłacalność jest niewielka - no może pomijająć podany model bo to oem, ale są bardzo bardzo stabilne i ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Klaus masz racje ja nie mam rozeznania w tym temacie, dlatego pytam. Proszę was o porade ;a nie wchodzę tu po to , żeby sie chwalic swoją wiedzą z branży IT ( której i tak nie mam )Ale dizęks za wytłumaczenei różnicy w wadze zasilaczy z active i passive PFC :) Jak na razie dokopałem sie takiej opinii na jednym z portali "Ostatni właśnie kupiłem dla brata Seasonic SS-500ET. I po za wykonaniem jestem pod wrażeniem. Cichy, mocny i bardzo tani." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zasilacz wart swojej ceny. Do amacroxa bym go nie porówywał. Natomiast jeśli chodzi o wsparcie, to może być gorzej z serwisem tego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 (edytowane) nowe pentagramy wychodzą:) Wersja value 500w 202 zika no i nie ma problemów z gwarancją ( door 2 door ) a tu link http://www.frazpc.pl/news/23017-Nowe_zasilacze_Pentagram Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Tubal Kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Seasonic, zasilacz nie do zdarcia, mam od lat i od tego czasu zapomniałem o o problemie głośności tego elementu komputera. Zasilacz nigdy nie wszedł na pełne obroty (nawet jak miałem 8800GT), nic nie piszczy - jest niesłyszalny. Ocenianie zasilacza po wadze - jak ktoś napisał- śmiechu warte. Ten seasonic ma norme 80+ czyli wysoką sprawność - to jest powód cichej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) @Tubal Kain: i jak, kupiłeś? Jakie wrażenia? EDIT: odpowiadam sam sobie. Oto link http://www.seasonic.com/new/twevent20081002.htm, z którego wynika, że są to OEM i dystrybutorzy nie są zobligowani do dawania gwarancji. Czy dla kilkudziesięciu złotych warto kupować i mieć 2 zamiast 3 lat gwarancji? Edytowane 8 Lutego 2009 przez KuBaB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...