Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Bloki Wodne Na Nowe Lga1366 (core I7)

Rekomendowane odpowiedzi

nowe to chyba duzo powiedziane, co zmienione oprocz zapinki?

no ale dobrze :) bedzie co wsadzic na nowe platformy ;)

Samuś.... potrafisz czytać? nowe odnosi się platformy LGA1366 a nie do bloków - warto wspomnieć jednak że są na rynku kolejne bloki wodne pod nową platformę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z 775 też kompatybilne ?

O rany!! ale dałem ciała, nie podałem najważniejszego info :damage_wall: - z LGA775 też kompatybilne. Ideą jest bezbolesna przesiadka z LGA775 na core i7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

goodadżab!

Dziekować :)

P.S. Sam, też coś opracuj pod core i7 - wnerwia mnie że w naszym kraju rządzą firmy zagraniczne... swiftechy, alphacoole i jakieś tam innovatechy :angry: trzeba coś z tym powaznego zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekować :)

P.S. Sam, też coś opracuj pod core i7 - wnerwia mnie że w naszym kraju rządzą firmy zagraniczne... swiftechy, alphacoole i jakieś tam innovatechy :angry: trzeba coś z tym powaznego zrobić.

moze ominal Ciebie fakt, ale Realitynet (jako firma produkujaca akcesoria do chlodzenia ciecza) juz nie istnieje - ze tak powiem... :) masz pole do popisu... "nie spierd*l tego" bo wtedy bede musial wrocic i znow cos robic ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ominal Ciebie fakt, ale Realitynet (jako firma produkujaca akcesoria do chlodzenia ciecza) juz nie istnieje - ze tak powiem... :) masz pole do popisu... "nie spierd*l tego" bo wtedy bede musial wrocic i znow cos robic ;P

No to chu...jnia że tak powiem... im wiecej konkurentów krajowych miały by zagraniczne firmy tym lepiej... heh... nawet część naszych sprzedawców woli handlować zagranicznymi niż polskimi produktami :/ a za granicą jest zupełnie odwrotnie - niemcy kupują przedewszystkim niemieckie... :blink: W każdym razie nie zamierzam spie...rdo...lic tego i bronic honoru ojczyzny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chu...jnia że tak powiem... im wiecej konkurentów krajowych miały by zagraniczne firmy tym lepiej... heh... nawet część naszych sprzedawców woli handlować zagranicznymi niż polskimi produktami :/ a za granicą jest zupełnie odwrotnie - niemcy kupują przedewszystkim niemieckie... :blink: W każdym razie nie zamierzam spie...rdo...lic tego i bronic honoru ojczyzny :)

oby, bo jak bede musial wrocic to bede mocno zly ;P powodzenia i HF, bede kibicowal... ale w moim ukladzie bede mial swoje bloki - wybacz ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PRowiec z Ciebie jak z koziej... dopisz jeszcze kompatybilnosc z nadchodzacymi i5 i bedziesz jeszcze bardziej elo pro. :rolleyes:

Heh.... to nawet nie wiedziałem że nachodzi core i5 :oops: LGA1160 ma ten sam rozstaw? heh... zdecydowanie nie jestem w temacie :/

Edit : może napisać że kompatybilne z socket B?? Bo wygląda na to że na core i5 i core i7 się nie skończy : http://www.tweaktown.com/articles/1643/2/a...ling/index.html

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh.... to nawet nie wiedziałem że nachodzi core i5 :oops: LGA1160 ma ten sam rozstaw? heh... zdecydowanie nie jestem w temacie :/

Nie, 1160 ma rozstaw pomiedzy 776 a 1366, dlatego pasuje jak zrobiles taka fasolke, a nie dwa osobne otwory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, 1160 ma rozstaw pomiedzy 776 a 1366, dlatego pasuje jak zrobiles taka fasolke, a nie dwa osobne otwory.

Już abstaciach!ąc że kozowato-trąbowaty ze mnie PRowiec i ignorant - dlaczego Intel wprowadza tyle rozstawów? Ok. rozumiem że core i7 powinien mieć większe rozstawy ze względu na większą ilość ciepła odprowadzanego (planowane 8 jajowce) ale to co dla core i7 było by dobre to i dla core i5 będzie - jeden system montażu by wystarczył :/ mogli też zostać przy rozstawie z LGA775 :unsure: Pewnie podstawka serverowa będzie miała jeszcze większy rostaw otworów montażowych - nie wiem czy można ją nazywać już LGA1567.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już abstaciach!ąc że kozowato-trąbowaty ze mnie PRowiec i ignorant - dlaczego Intel wprowadza tyle rozstawów? Ok. rozumiem że core i7 powinien mieć większe rozstawy ze względu na większą ilość ciepła odprowadzanego (planowane 8 jajowce) ale to co dla core i7 było by dobre to i dla core i5 będzie - jeden system montażu by wystarczył :/ mogli też zostać przy rozstawie z LGA775 :unsure: Pewnie podstawka serverowa będzie miała jeszcze większy rostaw otworów montażowych - nie wiem czy można ją nazywać już LGA1567.

Serwerowy rozstaw bedzie zapewne waski i dlugi tak jak ostatnio. Po prawdzie rozstaw z 775 pasowalby rowniez dla 1366, no ale Intel zrobi po swojemu jak bedzie chcial, a producenci moga robic co oni chca -> patrz BloodRage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi