Gość Kyniek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Parę dni temu udało mi się ukończyć prace nad nowymi wersjami bloczków - kompatybilnymi z core i7 :) oto rezultaty : Więcej fotek w galerii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) nowe to chyba duzo powiedziane, co zmienione oprocz zapinki? no ale dobrze :) bedzie co wsadzic na nowe platformy ;) Edytowane 27 Stycznia 2009 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 nowe to chyba duzo powiedziane, co zmienione oprocz zapinki? no ale dobrze :) bedzie co wsadzic na nowe platformy ;) Samuś.... potrafisz czytać? nowe odnosi się platformy LGA1366 a nie do bloków - warto wspomnieć jednak że są na rynku kolejne bloki wodne pod nową platformę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Maniakalny robi pikne zapinki i backplaty miedzy innymi do GTZ Polecam :] Szkoda jedynie ze nie mam narazie co zwodowac tym :D ale zapinke juz mam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 a z 775 też kompatybilne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 a z 775 też kompatybilne ? O rany!! ale dałem ciała, nie podałem najważniejszego info - z LGA775 też kompatybilne. Ideą jest bezbolesna przesiadka z LGA775 na core i7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 To ładnie a nawet bardzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 z LGA775 też kompatybilne. goodadżab! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 goodadżab! Dziekować :) P.S. Sam, też coś opracuj pod core i7 - wnerwia mnie że w naszym kraju rządzą firmy zagraniczne... swiftechy, alphacoole i jakieś tam innovatechy :angry: trzeba coś z tym powaznego zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dziekować :) P.S. Sam, też coś opracuj pod core i7 - wnerwia mnie że w naszym kraju rządzą firmy zagraniczne... swiftechy, alphacoole i jakieś tam innovatechy :angry: trzeba coś z tym powaznego zrobić. moze ominal Ciebie fakt, ale Realitynet (jako firma produkujaca akcesoria do chlodzenia ciecza) juz nie istnieje - ze tak powiem... :) masz pole do popisu... "nie spierd*l tego" bo wtedy bede musial wrocic i znow cos robic ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 moze ominal Ciebie fakt, ale Realitynet (jako firma produkujaca akcesoria do chlodzenia ciecza) juz nie istnieje - ze tak powiem... :) masz pole do popisu... "nie spierd*l tego" bo wtedy bede musial wrocic i znow cos robic ;P No to chu...jnia że tak powiem... im wiecej konkurentów krajowych miały by zagraniczne firmy tym lepiej... heh... nawet część naszych sprzedawców woli handlować zagranicznymi niż polskimi produktami :/ a za granicą jest zupełnie odwrotnie - niemcy kupują przedewszystkim niemieckie... :blink: W każdym razie nie zamierzam spie...rdo...lic tego i bronic honoru ojczyzny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 No to chu...jnia że tak powiem... im wiecej konkurentów krajowych miały by zagraniczne firmy tym lepiej... heh... nawet część naszych sprzedawców woli handlować zagranicznymi niż polskimi produktami :/ a za granicą jest zupełnie odwrotnie - niemcy kupują przedewszystkim niemieckie... :blink: W każdym razie nie zamierzam spie...rdo...lic tego i bronic honoru ojczyzny :) oby, bo jak bede musial wrocic to bede mocno zly ;P powodzenia i HF, bede kibicowal... ale w moim ukladzie bede mial swoje bloki - wybacz ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 PRowiec z Ciebie jak z koziej... dopisz jeszcze kompatybilnosc z nadchodzacymi i5 i bedziesz jeszcze bardziej elo pro. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) PRowiec z Ciebie jak z koziej... dopisz jeszcze kompatybilnosc z nadchodzacymi i5 i bedziesz jeszcze bardziej elo pro. :rolleyes: Heh.... to nawet nie wiedziałem że nachodzi core i5 :oops: LGA1160 ma ten sam rozstaw? heh... zdecydowanie nie jestem w temacie :/ Edit : może napisać że kompatybilne z socket B?? Bo wygląda na to że na core i5 i core i7 się nie skończy : http://www.tweaktown.com/articles/1643/2/a...ling/index.html Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Heh.... to nawet nie wiedziałem że nachodzi core i5 :oops: LGA1160 ma ten sam rozstaw? heh... zdecydowanie nie jestem w temacie :/ Nie, 1160 ma rozstaw pomiedzy 776 a 1366, dlatego pasuje jak zrobiles taka fasolke, a nie dwa osobne otwory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Nie, 1160 ma rozstaw pomiedzy 776 a 1366, dlatego pasuje jak zrobiles taka fasolke, a nie dwa osobne otwory. Już abstaciach!ąc że kozowato-trąbowaty ze mnie PRowiec i ignorant - dlaczego Intel wprowadza tyle rozstawów? Ok. rozumiem że core i7 powinien mieć większe rozstawy ze względu na większą ilość ciepła odprowadzanego (planowane 8 jajowce) ale to co dla core i7 było by dobre to i dla core i5 będzie - jeden system montażu by wystarczył :/ mogli też zostać przy rozstawie z LGA775 :unsure: Pewnie podstawka serverowa będzie miała jeszcze większy rostaw otworów montażowych - nie wiem czy można ją nazywać już LGA1567. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Już abstaciach!ąc że kozowato-trąbowaty ze mnie PRowiec i ignorant - dlaczego Intel wprowadza tyle rozstawów? Ok. rozumiem że core i7 powinien mieć większe rozstawy ze względu na większą ilość ciepła odprowadzanego (planowane 8 jajowce) ale to co dla core i7 było by dobre to i dla core i5 będzie - jeden system montażu by wystarczył :/ mogli też zostać przy rozstawie z LGA775 :unsure: Pewnie podstawka serverowa będzie miała jeszcze większy rostaw otworów montażowych - nie wiem czy można ją nazywać już LGA1567. Serwerowy rozstaw bedzie zapewne waski i dlugi tak jak ostatnio. Po prawdzie rozstaw z 775 pasowalby rowniez dla 1366, no ale Intel zrobi po swojemu jak bedzie chcial, a producenci moga robic co oni chca -> patrz BloodRage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...