Skocz do zawartości
diolek

ile macie w benchmarku UNREaLA 2003

Rekomendowane odpowiedzi

tam w katalogu system jest plik benchmark no i sie go wlacza to leci benchmark a potem wynik sie zapisuje w pliku tekstowym benchmark , standardowao wlacza sie w 640 wiec trzeba wlaczyc np . dos navigatora i dac f4 i zmienic tam w sciezce rodzialke z 640 na 1024 i wszytsko gotowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da sie tego odpalic !!!

Tzn. odpala sie ale nie benchmarkuje.

Zreszta albo mam zle sterowniki albo ta gra w tej wersji ma tyle bugow, ze szok.

Nie widac textur postaci, prawie wszystkie podlogi sa biale. E tam, narazie sux.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da sie tego odpalic !!!

Tzn. odpala sie ale nie benchmarkuje.

Zreszta albo mam zle sterowniki albo ta gra w tej wersji ma tyle bugow, ze szok.

Nie widac textur postaci, prawie wszystkie podlogi sa biale. E tam, narazie sux.

u mnie chodzi spoko zobacze jak benchmark :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz sprawdze na drugim PCcie, a potem przeinstaluje dętki (obecne to 23.10).

Wyższe od 23.12 wieszają system :) Przy uruchamianiu systemu widze strzałke i tak można czekać w nieskonczonosc (strzalka nie reaguje na mysza ofcors)... A na 23.12 mam ten sam błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ile macie ja mam w 1024x768 - 121fps , a z wlaczonym antyaliasingiem QUNICy tez w 1024 mam 106fps  

a jak uwas

No moge sie juz z wami podzielic wrazeniami z UNREALA II , jezeli chodzi o ilosc FPS to nie dziala mi benchamrk wywala jakis error. A co do gry to testowalem w takich ustawieniach 1024x768 + 4Sx AA + 4sample filtrowanie i chodzilo zajeb... plynnie wiec na pewno nie mniej niz 30/40 FPS w 1152x864 zmniejszylem filtrowanie do 2 sampli i tez jest OK. W 1280x960 musialem zmienic antyaliasing do QUINCUNX'a i 2 sample filtrowanie . W 1600x1200 wlaczone tylko antyaliasing QUINCUNX i plynnie bez zaciec. Wiec podsumowujac jezeli chodzi o silnik graficzny to jest OK ale jak juz ktos napisal wczesniej NA PEWNO UNREAL NIE BEDZIE KONKURENTEM GRAFICZNYM DLA DOOMA 3 bo tak prawde mowiac to roznica w grafice do Unreala Turnament 1 jest wedlug mnie niewielka troche lepsze tekstury/ nic rewelacyjnego ale to tylko wersja alpha wiec zobaczymy. HE chcial bym zeby tak plynnie chodzil u mnie DOOM3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest, wreszcie naprawione !!!

Mialem cale biale podlogi dlatego, ze w zakladkach d3d (dentki 29.20) mialem ustawione "wlacz emulacje tablicy mgly" na disable. Wlaczylem i juz spoko. Grafa super. No moze nie powala na kolana ale jest lepsza od tego co widzialem dotychczas w grach fpp. Na 1024x768 troche sciemnia. Na 640x480 chodzi zajebiscie plynnie. W pliczku konfiguracyjnym pozmienialem wszystko na UltraHigh wiec moze bez zmian tego byloby i plynnie na 1024x768.

Nie chce mi chodzic benchmark - tzn odpala sie ale stoi w miejscu i jedyne co sie da zrobic to ruszac myszka. Znalazlem tez opcje zmieniajaca orietacje mychy - to dla tych, ktorzy ruszajac mycha w dol podnasza celownik do gory (vide JA :) )

Trza isc pograc, nara :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ma taki oto blad przy uruchamianiu:

No Label

CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 601 MHz with 125MB RAM

Video: NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro

Can't find file for package 'ALAudio'

History: UObject::SafeLoadError <- UObject::StaticLoadClass <- UEngine::InitAudio <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ludzie benchamrkujcie ta gierka , walnalem testy na ultra high w 1024 wszystko z antyaliasingiem QUINCY i mam 104fps

no chlopaki a jak uwas?

Z checia bym to zrobil ale jak wlaczam tego p*** benchmarka to nic sie nie dzieje tylko moge myszka krecic (nawet sie nie da chodzic).

a ja ma taki oto blad przy uruchamianiu:  

No Label  

CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 601 MHz with 125MB RAM  

Video: NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro  

Can't find file for package 'ALAudio'  

History: UObject::SafeLoadError <- UObject::StaticLoadClass <- UEngine::InitAudio <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Co do tego bledu i wogole to jest cos nakopane w pliczku ut2.ini

Tam jest bodajrze notka o czyms takim jak ALAudio - moze cos pokombinujecie.

Ja mam winXP i mi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi