Keslaw Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 A więc na boxie kręciłem go wiadomo z 2.0 na 2.45 bez problemów, kupiłem specjalnie chłodzenie scythe ninja 2 dzisiaj i mi powiedzieli w sklepie, że na nim pokręce do 2.6-2.7, a ja :o ? Niedawno mówili mi na tym forum, że spokojnie na 3.0 poleci na tym chłodzeniu. Mam teraz to chłodzenie, a everest pokazuje mi wyższą temperature niż na boxie, a jest normalnie na 2.0, pasta jest dobrze posmarowana i ninja dobrze zainstalowana, ale niepokoją mnie te temperatury, tj. 44 i 43 stopnie w spoczynku. Wiem, że to się musi przyzwyczaić do nowego chłodzenia, ale wcześniej miałem na boxie bez podkręcania 30+, a w stresie do 45 dochodziło. Tak myśle teraz po co ja kupowałem scythe ninja 2, skoro on sie tylko pokręci na 2.6-2.7, myślałem, że na 3.0 spokojnie poleci, więc facet nie ma pojęcia o podkręcaniu czy to prawda? Podkreślam, że tu mi napisali, że na 3.0 spokojnie poleci... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 TRFC na 127/195ns? Było o tym już 100 razy pisane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 1. Zmoduj podstawkę na lustro bo pewnie producent się opierdzielał. 2. Źle założyłeś to się często zdarza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Posmarowałeś pastą ?? Załuz jeszcze raz coś musiałeś skopać przy zakładaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keslaw Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Własnie to jest dobrze, jeszcze facet sprawdzał w sklepie... To jak te cholery na 6.3 kręcą :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 co na 6.3? operujecie tu jakimis dziwnymi skrotami liczbowymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keslaw Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Nieważne, chce go na 3.0 podkręcić, chłodzenie jest na 70% dobrze zrobione, to skąd takie temperatury, czy to ma się przyzwyczaić do pasty czy jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zależy od ilości pasty: albo za dużo, albo za mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Nieważne, chce go na 3.0 podkręcić, chłodzenie jest na 70% dobrze zrobione, to skąd takie temperatury, czy to ma się przyzwyczaić do pasty czy jak ? chcesz na 3. a czy proc w ogole da rade tyle? chlodzenie owszem, ale przy granicznych temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keslaw Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 To ile ma być tej pasty? Czytałem dużo poradników i wkońcu nie wiem... Im chudsza warstwa tym lepiej, dałem tyle co się mieści np. na pałeczke do uszu, tak jakbym zamoczył w paście i rozsmarowałem, potem przygniotłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 ile ma byc. tego nikt nie wie. kazdy pisze co innego. podobno ziarenko ryzu. jak bedzie za duzo to ci conajwyzej bokami wyjdzie :) jak krzywa podstawa radiatora to juz problem bo pasta zbierze sie w nierownosciach. trzeba czasu na wygrzanie, ale raptem pare godzin przy obciazeniu 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 ile ma byc. tego nikt nie wie. kazdy pisze co innego. podobno ziarenko ryzu. jak bedzie za duzo to ci conajwyzej bokami wyjdzie :) jak krzywa podstawa radiatora to juz problem bo pasta zbierze sie w nierownosciach. trzeba czasu na wygrzanie, ale raptem pare godzin przy obciazeniu 100% Ja na wc bez wygrzania miałem 10 stopni niżej... wygrzanie pasty daje 3-7 stopni... ale te 7 to przy super chłodzeniach wc za pensje i paście droższej od mojego bloku na cpu ;P rozbierz tego kloca i przyłóż do szyby ( podstawa delikatnie ufajdana od pasty i zobacz czy masz całość odbitą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 co na 6.3? operujecie tu jakimis dziwnymi skrotami liczbowymi kolega ma Athlona i pomyliło mu się z Phenomem II i jego rekordem OC ostatnim ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 chcesz na 3. a czy proc w ogole da rade tyle? chlodzenie owszem, ale przy granicznych temp.chyba pasywnie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) 1.Daj foto podstawki ninjy z czymś co ma prostą krawędz i jest nieprzezroczyste. (Pod światło) To samo z cpu. Będziesz wiedzial co jest krzywe.... Edytowane 28 Stycznia 2009 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...