Skocz do zawartości
Keslaw

Kłamstwo Czy Niewiedza?

Rekomendowane odpowiedzi

A więc na boxie kręciłem go wiadomo z 2.0 na 2.45 bez problemów, kupiłem specjalnie chłodzenie scythe ninja 2 dzisiaj i mi powiedzieli w sklepie, że na nim pokręce do 2.6-2.7, a ja :o ? Niedawno mówili mi na tym forum, że spokojnie na 3.0 poleci na tym chłodzeniu. Mam teraz to chłodzenie, a everest pokazuje mi wyższą temperature niż na boxie, a jest normalnie na 2.0, pasta jest dobrze posmarowana i ninja dobrze zainstalowana, ale niepokoją mnie te temperatury, tj. 44 i 43 stopnie w spoczynku. Wiem, że to się musi przyzwyczaić do nowego chłodzenia, ale wcześniej miałem na boxie bez podkręcania 30+, a w stresie do 45 dochodziło.

Tak myśle teraz po co ja kupowałem scythe ninja 2, skoro on sie tylko pokręci na 2.6-2.7, myślałem, że na 3.0 spokojnie poleci, więc facet nie ma pojęcia o podkręcaniu czy to prawda? Podkreślam, że tu mi napisali, że na 3.0 spokojnie poleci... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieważne, chce go na 3.0 podkręcić, chłodzenie jest na 70% dobrze zrobione, to skąd takie temperatury, czy to ma się przyzwyczaić do pasty czy jak ?

chcesz na 3. a czy proc w ogole da rade tyle? chlodzenie owszem, ale przy granicznych temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile ma byc. tego nikt nie wie. kazdy pisze co innego. podobno ziarenko ryzu. jak bedzie za duzo to ci conajwyzej bokami wyjdzie :) jak krzywa podstawa radiatora to juz problem bo pasta zbierze sie w nierownosciach. trzeba czasu na wygrzanie, ale raptem pare godzin przy obciazeniu 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile ma byc. tego nikt nie wie. kazdy pisze co innego. podobno ziarenko ryzu. jak bedzie za duzo to ci conajwyzej bokami wyjdzie :) jak krzywa podstawa radiatora to juz problem bo pasta zbierze sie w nierownosciach. trzeba czasu na wygrzanie, ale raptem pare godzin przy obciazeniu 100%

Ja na wc bez wygrzania miałem 10 stopni niżej... wygrzanie pasty daje 3-7 stopni... ale te 7 to przy super chłodzeniach wc za pensje i paście droższej od mojego bloku na cpu ;P

rozbierz tego kloca i przyłóż do szyby ( podstawa delikatnie ufajdana od pasty i zobacz czy masz całość odbitą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi