Skocz do zawartości
ironman

Podstawa Kina Domowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje sprzętu który będzie podstawą pod kino domowe. Narazie chciałbym kupić amplituner plus 2 kolumny.

Przeszedłem sie po sklepach i każdy swoje chwali.

Starają mi się wcisnąć Denona avr 1909 i do tego kolumny jbl es80

Czy można lepiej w podobnej cenie? Czy macie inne propozycje?

Pomieszczenie gdzie będzie to ustawione ma około 20 m^2 ale jest otwarte na kuchnie, przedpokój.

Sprzet ma służyć do słuchania muzyki, a także do oglądania filmów na dvd. Odsłuchałem dzisiaj kilka głośników, ale rożne warunki, rożne ustawienia i w głowie postał zamęt. Najfajniej brzmiały dla mnie jbl es100 , ale to spore i raczej za duże jak na mój pokój ? bo przecież nie będe słuchać muzyki tak głośno żeby na całej ulicy było mnie słychać.

wiem że forum może nie te, tak więc jeżeli znasz bardziej specjalistyczne forum , gdzie są podobne tematy i porady na nie, to poproszę o link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, poszukuje sprzętu który będzie podstawą pod kino domowe. Narazie chciałbym kupić amplituner plus 2 kolumny.

Przeszedłem sie po sklepach i każdy swoje chwali.

Starają mi się wcisnąć Denona avr 1909 i do tego kolumny jbl es80

Czy można lepiej w podobnej cenie? Czy macie inne propozycje?

Pomieszczenie gdzie będzie to ustawione ma około 20 m^2 ale jest otwarte na kuchnie, przedpokój.

Sprzet ma służyć do słuchania muzyki, a także do oglądania filmów na dvd. Odsłuchałem dzisiaj kilka głośników, ale rożne warunki, rożne ustawienia i w głowie postał zamęt. Najfajniej brzmiały dla mnie jbl es100 , ale to spore i raczej za duże jak na mój pokój ? bo przecież nie będe słuchać muzyki tak głośno żeby na całej ulicy było mnie słychać.

wiem że forum może nie te, tak więc jeżeli znasz bardziej specjalistyczne forum , gdzie są podobne tematy i porady na nie, to poproszę o link

Denon 1909 to dobry ampli ... podobnie jak Yamaha 663 i ONKYO 606 - wszystkie mają bi-amp, korekcję akustyki pomieszczenia EQ, odtwarzanie PCM przez HDMI .

ps. te JBL es bym nie kupował

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...