Firo Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Czy wahania napiecia rzedu 0.20 , dokladnie z 1.16 na 1.26 i 1.36V sa normalne ? W kompie wachania wynosza 0.01. Mierzone Everestem Ultimate. Laptop dziala stabilnie bez zadnych restartow czy zwisow. Procesor T3200 @ 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) A czy twój procesor nie zmienia w tym czasie czestotliwości pracy ?? odpal cpuz i obserwój napiecie i czestotliwosc bo najprawdopodobniej procesor zmienia sobie mnoznik dostosowywujac sie do obciazenia Edytowane 27 Stycznia 2009 przez sparki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firo Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 A czy twój procesor nie zmienia w tym czasie czestotliwości pracy ?? odpal cpuz i obserwój napiecie i czestotliwosc bo najprawdopodobniej procesor zmienia sobie mnoznik dostosowywujac sie do obciazenia dokladnie tak jest , ale czy te roznice sa az tak duze z chwili na chwile ? nie powinno byc to bardziej stabilne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 dokladnie tak jest , ale czy te roznice sa az tak duze z chwili na chwile ? nie powinno byc to bardziej stabilne ? Dobrze jest oszczędzanie energii działa ;) Naciskaj prawy "Alt" aby uzyskać polskie znaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Powiem ze mam dokładnie takie same wyniki ... 1.01 V przy 1GHZ przy 2ghz mam 1.36V !! Lapek Asus X50SL i tez T3200.. W specyfikacji lapa pisze ze przy 2Ghz napiecie rdzenia powinno wynosic 1.175V. http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAVG Mam nadzieje ze jest to tylko bład odczytu wewnetrzego czujnika ( musze go rozebrac i dostac sie do PWM ) wtedy pomierze miernikiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Powiem ze mam dokładnie takie same wyniki ... 1.01 V przy 1GHZ przy 2ghz mam 1.36V !! Lapek Asus X50SL i tez T3200.. W specyfikacji lapa pisze ze przy 2Ghz napiecie rdzenia powinno wynosic 1.175V. http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAVG Mam nadzieje ze jest to tylko bład odczytu wewnetrzego czujnika ( musze go rozebrac i dostac sie do PWM ) wtedy pomierze miernikiem... A nie masz jakiejś funkcji typu asus nos włączonej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Luuz juz sobie poradziłem.. Błedy w oporgramowaniu czujników robiły w babola... 1GHZ 0.950V 2 GHZ 1.175V Miernik w łapie... Ma ktos progsa do zmiany FSB ? bo moznik to 6 do 12 to nie problem jeszcze FSB proca by sie przydało zmniejszyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...