Kranu Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam, Proszę o pomoc bo mi to nie daje spokoju :/ Mam płytę główną Gigabyte GA-EP31-DS3L (najnowszy bios) i dysk twardy Seagate Barracuda 7200.12 SATA2 (zworka wyjęta) który mi działa w trybie PATA. Póki miałem razem z tym podłączoną nagrywarkę i dysk PATA to się nawet nie przejmowałem bo stwierdziłem, że jakiś konflikt albo złe podłączenie.. Ale czemu sam jedyny dysk SATA podłączony do kontrolera SATA z włączonym w biosie trybie Enhanced jest widoczny jako PATA zarówno w biosie, Windowsie i Linuksie? Wiem, że Windows potrzebuje dodatkowe sterowniki ale w takim razie powinien mi się chyba nawet nie włączyć.. Działają komuś na tej płycie głównej urządzenia w trybie SATA ? Na AHCI + NCQ nie można liczyć ? -- pozdrawiam, Kranu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zamiast Enhanced w biosie ustaw na AUTO. Nagrywara będzie na PATA lub DMA-2 w zależności jaki posiada interfejs, a dysk na SATA II Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Potrzebujesz do tego dwoch rzeczy: pierwsza to mozg druga - instrukcja. I jeszcze jedno http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...31-t247845.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...