whpower Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam chciał bym się dowiedzieć jakie będzie najlepsze chłodzenie na mój procesor i czy wejdzie do mojej płyty. Przedział cenowy to około 100-150 zł. Płyta: Abit QuadGT Proc: CoreDuo E6850 Dziękuje z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Auras Wave Pentagram Karakorum Wybierz sobie jeden z tych. Głównie możesz wybierać patrząc na wygląd, bo wydajność mają wręcz identyczną. Na Twoją płytę główną wejdą oba na 100% Ale czy wejdą do obudowy ? Jaka szeroka jest obudowa? Auras Wave zmieści się nawet do małych, ale z Karakorum może już być problem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whpower Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) moja Obudowa to jest http://www.purepc.pl/sprzet_pc/obudowy/obu...d_point_of_view ta obudowe mam Edytowane 27 Stycznia 2009 przez whpower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) to każde AC Ci się zmieści. Mając 150zł wolałbym ultime 90 + acutake 120mm Edytowane 27 Stycznia 2009 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whpower Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) mogl bys linka podac do tego ultimy 90 i jak z jego montażem ??? Edytowane 27 Stycznia 2009 przez whpower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafiq Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 A wpisz w google Ultima 90 - odnosnie linku ... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 http://allegro.pl/item535895107_mega_promo...m2_lga_775.html http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3838-54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Od ultimy już lepsza Ultra-120A :) Sam kupiłem za 98zł wraz z wentylatorem Acutake, ale na dzień dzisiejszy ciężko kupić taniej niż 130zł :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 wiem, że Ultra jest lepsza i też, że jest droższa, dlatego nie pisałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whpower Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ok dziekuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 ultima90i u mnie wyrabia na e8400@3.85 na 4.0 za wysokie vcore, aby cokolwiek mówić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whpower Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 zakupilem ultime jest super i pytanko do znawcow czy moj procesor E6850 podkrecony na 3.6 giga moze chodzic na codzien ????? z moim chlodzeniem ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capoMastah Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 WItam Chcialbym kupic chlodzenie na procesor ale nie jestem pewny czy nie bedzie problemu z jego mocowaniem, czy mogły ktos mi poradzic jakie wentylatory do ok 100 zl wejda na plyte MSI P35 NEO FR i obudowa coolermaster elite 330 o wymiarach Wysokość 413 mm, Szerokość 203 mm, Głębokość 486 mm. Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Auras wave Pentagram Karakorum Co wybierziesz będzie ok, oba chłodzenia mają podoboną wydajność. Pod względem jakości wykonania to chyba Auras lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Auras wave Pentagram Karakorum Co wybierziesz będzie ok, oba chłodzenia mają podoboną wydajność. No nie jestem przekonany czy podobną, oba mają po 4 rurki cieplne, ale pentagramowe bezpośrednio dotykają powierzchni procesora, więc szybciej oddają ciepło. Powierzchnia finów oddających ciepło jest kolosalnie większa w Karakorum, i na koniec wentylator który ma dużo większy przepływ powietrza. Co do wykonania to jedyne co jest gorzej dopracowane w Karakorum to podstawka, pół godziny zabawy z papierem ściernym i będzie lepsza niż w Aurasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 No nie jestem przekonany czy podobną, oba mają po 4 rurki cieplne, ale pentagramowe bezpośrednio dotykają powierzchni procesora, więc szybciej oddają ciepło. Powierzchnia finów oddających ciepło jest kolosalnie większa w Karakorum, i na koniec wentylator który ma dużo większy przepływ powietrza. Co do wykonania to jedyne co jest gorzej dopracowane w Karakorum to podstawka, pół godziny zabawy z papierem ściernym i będzie lepsza niż w Aurasie.Potwierdzam, dlatego wybor padl na karakorum.. No i jeszcze kwestia glosnosci 120 na pewno bedzie sichsza..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Co do wykonania to jedyne co jest gorzej dopracowane w Karakorum to podstawka, pół godziny zabawy z papierem ściernym i będzie lepsza niż w Aurasie.Takie gadanie ;) Pół godziny przy Aurasie z papierem ściernym i każda kobieta będzie zachwalać to lusterko :D Więc za każdego można się zabrać... No i jeszcze kwestia glosnosci 120 na pewno bedzie sichsza..A właśnie że Pentagram na max jest głośniejszy od Wave na max ;) Ale jeśli chodzi o inne prędkości obrotów to raczej 12cm wygrywa. PS: W każdym coolerze można wymienić wentylator, a do aurasa można spokojnie dać Noctue 120mm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Może faktycznie źle porównałem jeżeli chodzi o wydajność bo to zupełnie inna liga jeżeli chodzi o wielkość, Auras jest bardziej kompatkowy i nadaje się do mniejszych obudów. Jeżeli chodzi o jakość wykonania to miałem w rękach tego Auras i pod względem Pentagrama (nie Karakorum ale poprzednia wersja która nazywał się chyba HP-100) to jest dużo lepszy, Karakorum nie miałem w rękach więc nie wiem jak jest wykonany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Takie gadanie ;) Pół godziny przy Aurasie z papierem ściernym i każda kobieta będzie zachwalać to lusterko :D Więc za każdego można się zabrać... Nie no, ponoć Auras to ideał.... dzieło skończone ;) A serio to raczej tylko pogorszysz sprawę jak zetrzesz nikiel z podstawki. A właśnie że Pentagram na max jest głośniejszy od Wave na max ;) Ale jeśli chodzi o inne prędkości obrotów to raczej 12cm wygrywa. Tak, ale porównujesz głośność wentylatorów z których jeden ma 80 a drugi 47 CFM. Pentegram daje w zestawie regulatorek obrotów więc jego głosność to nie taki wielki problem. Z mojej strony EOT bo za chwilę znów się rozpęta święta wojna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ludzie tylko TT Big Typ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ludzie tylko TT Big Typ!Bo Ty masz ;) ? Serio Auras, Karakorum lub coś ze stajni Thermalright będzie najlepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Thermalright Ultima + Slip Stream 800rpm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...