Skocz do zawartości
fenixon

Wybór Procesora I Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam w najbliższym czasie zakupić nowy procesor wraz z obudową.

Procesor ma posłużyć do gier, photoshopa i codziennego użytku.

Obudowa ma dobrze chłodzić i przepuszczać jak najmniej kurzu.

I tak:

Wybieram między E7400 i E8400. W sklepie w którym zamierzam kupować: E7400 kosztuje ok. 570zł, E8400 ok. 750zł. Czy warto dopłacać te 200zł do E8400? Ew. mogę poczekać aż trochę dolar spadnie, bo ceny mam dostosowane do kursu dolara + marża dla sprzedawcy. Nie mówcie, że ceny wygórowane bo nie zamierzam zmieniać sprzedawcy ;)

Co do obudowy:

Na razie wybrałem CoolerMaster Dominator 690. Czy jest to dobry wybór? Będzie dobrze chłodziła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta Gigabyte EP35-DS4

Karta HD4850

RAM Patriot 2x 2gb 800mhz

Dysk Seagate Barracuda 7200.11 500gb

CPU Pentium D 805 + AC Freezer 7 PRO

Zasilacz Modecom Premium 400

Ech, co wy z tą ceną? Mam jeden świetny, sprawdzony sklep, w którym chcę kupić i nie rusza mnie to, że muszę do zakupu dopłacić 70zł. Bo jeśli coś poważnego stałoby się z kompem to nie muszę się zastanawiać i szukać obcego serwisu, nie muszę bawić się w przesyłki pocztą, tylko po prostu jadę pod określony adres, oddaję kompa i zajmuję się własnymi sprawami nie tracąc niepotrzebnie czasu.

Obsługę klienta i niezawodność serwisu cenię sobie o wiele bardziej niż cenę produktu.

Edytowane przez fenixon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, co wy z tą ceną? Mam jeden świetny, sprawdzony sklep, w którym chcę kupić i nie rusza mnie to, że muszę do zakupu dopłacić 70zł. Bo jeśli coś poważnego stałoby się z kompem to nie muszę się zastanawiać i szukać obcego serwisu, nie muszę bawić się w przesyłki pocztą, tylko po prostu jadę pod określony adres, oddaję kompa i zajmuję się własnymi sprawami nie tracąc niepotrzebnie czasu.

Obsługę klienta i niezawodność serwisu cenię sobie o wiele bardziej niż cenę produktu.

Święte słowa. Ja też "przepłaciłem" 50 czy 60 zł na częściach za 1000 zł, ale przynajmniej wiem, że jak mi coś padnie to jadę i na drugi dzień mam nowy sprzęt ew. coś zastępczego.

Obudowa bardzo fajna, niedawno składałem w niej komputer i chyba sam sobie na taką zmienię. Bierz ją śmiało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi