fenixon Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam, Zamierzam w najbliższym czasie zakupić nowy procesor wraz z obudową. Procesor ma posłużyć do gier, photoshopa i codziennego użytku. Obudowa ma dobrze chłodzić i przepuszczać jak najmniej kurzu. I tak: Wybieram między E7400 i E8400. W sklepie w którym zamierzam kupować: E7400 kosztuje ok. 570zł, E8400 ok. 750zł. Czy warto dopłacać te 200zł do E8400? Ew. mogę poczekać aż trochę dolar spadnie, bo ceny mam dostosowane do kursu dolara + marża dla sprzedawcy. Nie mówcie, że ceny wygórowane bo nie zamierzam zmieniać sprzedawcy ;) Co do obudowy: Na razie wybrałem CoolerMaster Dominator 690. Czy jest to dobry wybór? Będzie dobrze chłodziła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Wygórowane?? NIeee skądże :roll: http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/275179 http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/415323 A 690 to bardzo fajna obudowa. Edytowane 27 Stycznia 2009 przez qrvich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 w esc.pl za 690 zl ;P heh, no teraz to nie wiem co trzeba miec zeby kupic w osiedlowym sklepie a nie w esc ;P Moglbys podac caly zestaw jaki masz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenixon Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Płyta Gigabyte EP35-DS4 Karta HD4850 RAM Patriot 2x 2gb 800mhz Dysk Seagate Barracuda 7200.11 500gb CPU Pentium D 805 + AC Freezer 7 PRO Zasilacz Modecom Premium 400 Ech, co wy z tą ceną? Mam jeden świetny, sprawdzony sklep, w którym chcę kupić i nie rusza mnie to, że muszę do zakupu dopłacić 70zł. Bo jeśli coś poważnego stałoby się z kompem to nie muszę się zastanawiać i szukać obcego serwisu, nie muszę bawić się w przesyłki pocztą, tylko po prostu jadę pod określony adres, oddaję kompa i zajmuję się własnymi sprawami nie tracąc niepotrzebnie czasu. Obsługę klienta i niezawodność serwisu cenię sobie o wiele bardziej niż cenę produktu. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez fenixon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ech, co wy z tą ceną? Mam jeden świetny, sprawdzony sklep, w którym chcę kupić i nie rusza mnie to, że muszę do zakupu dopłacić 70zł. Bo jeśli coś poważnego stałoby się z kompem to nie muszę się zastanawiać i szukać obcego serwisu, nie muszę bawić się w przesyłki pocztą, tylko po prostu jadę pod określony adres, oddaję kompa i zajmuję się własnymi sprawami nie tracąc niepotrzebnie czasu. Obsługę klienta i niezawodność serwisu cenię sobie o wiele bardziej niż cenę produktu. Święte słowa. Ja też "przepłaciłem" 50 czy 60 zł na częściach za 1000 zł, ale przynajmniej wiem, że jak mi coś padnie to jadę i na drugi dzień mam nowy sprzęt ew. coś zastępczego. Obudowa bardzo fajna, niedawno składałem w niej komputer i chyba sam sobie na taką zmienię. Bierz ją śmiało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...