pietach Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam Czy ktoś robił taki harcore że karte PCIE x16 wypiłował żeby weszła w gniazdo PCIE x1. Bo mam płytke miniaturową iTX i tam jest tylko jedno gniazdo x1. Zintegrowana grafa GeForce 7050 chodzi całkiem dobrze, nie mam dużych wymagań co do grafiki 3D. Ale gdyby tak chociaż wcisnąć tam jakiegoś GF 7600 GT to było ciut lepiej a karty takie można już małe pieniądze kupić na allegro. Wiem że taka grafa chodzi tylko z prędkością szyny x1 ale widziałem test tu na forum 7300 PCIE x1 vs x16 i wcale nie ma bardzo dużego spadku wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 da sie. trza slot spilowac zeby grafika wlazla xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 LOL , po ch...pilowac grafe skoro mozesz slot pcie wylamac , tyl odlamiesz - wsadzasz i gitara bez uszkadzania grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Fakt....nie pomyslałem o tym. Jak dorwe jakąś grafe to sprawdze i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Na moim gigaszicie slot pcie x4 jest fabrycznie otwarty na końcu (ten pomarańczowy u góry). Więc różnie to producenci robią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 PCIE x1 tez powinno byc otwarte w ITX... Tylko Twoim problemem bedzie dlugosc karty http://www.zotac.com/images/stories/produc...itx%20board.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Właśnie mam taką płytę. Długość....coś się znajdzie ale w gre wchodzi tylko jakaś grafa typu GF7300 -7600 bo te nowsze mają wiekszy apetyt na prąd a ja mam zasilacz microATX Seasonic 145W. Długość to jak grafa sięgnie do RAMu powinno byc dobrze - nie używam tego gniazdka do wentylatora co jest bliżej. Choć jak na początku wspominałem wydajność zintegrowanej grafy mi starcza - i dodatkowej grafie myśle tak tylko na wszelki wypadek gdybym potrzebował ciut wiecej mocy 3D. A tak ogólnie poza tematem - płytka jest OK, mam procka E5200 i bez problemu chodził na 3.0 GHz i zasilacz wydolił. Na codzień jednak chodzi na nominalnych ustawieniach wraz z włączonym oszczędzaniem energii - przełącza się na 1.2GHz. Główne zadanie komputera to muzyczka, film DVD, internet - więc radzi sobie wyśmienicie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...