Skocz do zawartości
ToXaRz

2 Komputery A Radiówka I Ics

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem po reinstalce systemu a nie miałem zapisanych informacji więc chciałem się spytać co źle robie że ICS nie działa. Iinternet mam drogą radiową do Planeta 8310

ip 192.168.0.60

maska 255.255.255.0

dns 192.168.0.1

bramka 192.168.0.1

ICS na tej karcie właczone

2 karta na komputerze głównym

ip automatycznie

dns bramka i maska automatycznie

ics nie właczone

ten komputer w grupie GRUPA_ROBOCZA

2 komputer na który idzie internet skrętka

ip 192.168.1.2

dns brak

bramka brak

maska 255.255.255.0

na oby 2 kompach zapora wyłaczona dawniej mi działało ale zgubiłem ustawienia i nie wiem jakie one były bardzo mi na ICsie zależy pozdrawiam dodam jeszcze że czytałem wiele artykułów o ICS ale ciągle zrobić nie mogę pozdrawiam jeszcze raz i z góry dziękuje za pomoc ;)

Edytowane przez ToXaRz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie postanowiłem wkleić ustawienia po małym updacie ale niestety ciągle nie działa :(

Dołączona grafika

i niestety kolejny problem sieć strasznie wolno chodzi plik 2Mega przesyłał się 3 minuty dodam że w menadzerze widzi mi że sieć ma 100 Mb/s więc nie wiem w czym problem oby 2 karty sieciowe są zintegrowane a kabel jest dobry a może przesył jest wolny bo właczyłem wszystkie jakie były usługi w karcie sieciowej eh już sam nie wiem pozdrawiam i liczę na waszą pomoc

nikt nie ma żadnych pomysłów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komp 2 - dopisz dns - 192.168.1.1

kompy w lokalnej - ta sama nazwa grupy roboczej. Nazwy kompoterow rozne.

powinno smigac.

aha. do udostepniania polecam sygate home network lub sygate office network. jakby co napisz na gg - 1179748. Podesle.

Edytowane przez MarekH1964

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi