qwazi Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam mam pytanie czy pod ten zestaw: procesor: AMD Athlon XP 1700+ płyta główna : MSI KT3 Ultra2 pamięć: 768 MB grafika: ATI Radeon 9550 agp można tanim kosztem wymieniając sama grafikę (jeżeli tak to na jaką) oglądać filmy w formacie .mkv czy moc procka nie będzie przeszkodą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Możesz zamontować Ati HD2400 na AGP albo 2600Pro na AGP zależnie czy chcesz tylko do filmów, czy grać tez byś chciał. Jest też chyba wersja AGP karty low profil ATI 3450. Ta tez mogła by być, ale też nie jest zbyt wydajna. Są jeszcze mocniejsze 3650 i 3850 na AGP. Sterowniki do nich sprawiają dużo kłopotów. Nie wiem też jaki masz zasilacz i czy wystarczy do takiej karty jak 3850, a pewnie nie. Może też nie wystarczyć zasilanie przy tej karcie. Więc 3850 lepiej odpuść. Edytowane 29 Stycznia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwazi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Czy taka grafika ATI RADEON X1650 PRO AGP 256 MB DDR2 będzie lepsza od hd2400pro zależy mi jak na niższej cenie (zasilacz mam 350w) ma służyć wyłącznie do oglądania filmów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Więc weź HD2400, bo ma sprzętowe wspomaganie filmów HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Czy taka grafika ATI RADEON X1650 PRO AGP 256 MB DDR2 będzie lepsza od hd2400pro zależy mi jak na niższej cenie (zasilacz mam 350w) ma służyć wyłącznie do oglądania filmów A jaka marka tego zasilacza? Jeśli jakiś Modecom Feel, to musisz zmienić. W twoim wypadku brałbym HD3450 na AGP. Karta jest stworzona do takich zastosowań - weźmie na siebie ciężar odtwarzania HD i odciąży proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 A jaka marka tego zasilacza? Jeśli jakiś Modecom Feel, to musisz zmienić. W twoim wypadku brałbym HD3450 na AGP. Karta jest stworzona do takich zastosowań - weźmie na siebie ciężar odtwarzania HD i odciąży proca. Procka odciąży ale nie do tego stopnia żeby było płynnie przy FullHD. Podobno HD2600/3650 radzą sobie z tym znacznie lepiej, bo to lepsze karty. Ale jakoś nie miałem czasu nigdy żeby szukać potwierdzenia tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...