sly1234 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 problem polega na tym że: po zainstalowaniu XP na dysku i odpaleniu kompa z tą kartą wszystko jest ok windows wykrywa jakąś kartę video więc należy dodać sterowniki aby wszystko działało poprawnie. I teraz jak zainstaluję sterowniki odpowiadające ATI X700 i po ponownym odpaleniu kompa system się ładuje do momentu wyświetlenia ikonek na pulpicie i następuje zwiecha. Następnie obraz gaśnie i pojawia się komunikat o błędach na niebieskim tle. Dodam również, iż komunikat jest nieczytelny ( co 2-4 litera jest widoczna). dzieje się tak za każdym razem jak próbuję zainstalować sterownik odpowiadający tej karcie. komp na jakim jest tak karta wpięta to: płyta ASUS A8V DELUXE 2x dysk SATA Zasilacz Modecom Fell 2 350W nagrywarka DVD to nie jest mój komp pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jaka karta było w tym kompie poprzednio - sterowniki dokładnie usunięte po poprzedniej ? Użyj w razie czego programu Driver Cleaner . A druga sprawa zasilacz , Feel II dobry nie jest , może nie daje rady albo jest uszkodzony , zobacz na markowej 350 jak możesz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzowicz Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jaki masz procesor? Jakieś karty pod PCI masz wpięte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly1234 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Więc tak: procek i poprzednia grafika to : amd athlon 64 processor 3000+, radeon 9600pro 256mb (która padła) co do zasilacza to poprawka jest to fell 1 350w i myśle że on jest temu winien. przeprowadziłem mały test. Mam jeszcze jeden komp dużo starszy. Wyjąłem z niej kartę grafiki (GF Ti 200 64MB)- zabytek:)) i włożyłem do tego A8V i poszło bez problemu. Tutaj winda wykryła kartę (takie starocie ma w swojej bazie sterowników) i wszystko było ok. System pracował stabilnie. Kolejnym krokiem było włożenie tego X700 w miejsce tej Ti200 do tego starszego kompa(zastanawiałem się tylko czy zasiłka pociągnie- CODEGEN 300W) Okazało się że po zainstalowaniu CATALYSTA 8.1 komp nie stawiał problemów i chodził prawidłowo a zasilacz nie poległ?? Ten starszy komp ma szynę AGPx4 oraz starego P4 na sokecie 438 chyba (jeśli dobrze pamiętam) pierwsze P4 jakie produkowano. Dodatkowo jeden dysk twardy i nagrywarka DVD i jedna karta PCI-Firewire jeśli chodzi o karty na ASUSIE A8V to takowych nie ma podpiętych więc jak na razie obstawiam zasiłkę. A wy co sądzicie?? hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...