Skocz do zawartości
sly1234

Problem Z Ati X700 !

Rekomendowane odpowiedzi

problem polega na tym że:

po zainstalowaniu XP na dysku i odpaleniu kompa z tą kartą wszystko jest ok

windows wykrywa jakąś kartę video więc należy dodać sterowniki aby wszystko działało poprawnie. I teraz jak zainstaluję sterowniki odpowiadające ATI X700 i po ponownym odpaleniu kompa system się ładuje do momentu wyświetlenia ikonek na pulpicie i następuje zwiecha. Następnie obraz gaśnie i pojawia się komunikat o błędach na niebieskim tle. Dodam również, iż komunikat jest nieczytelny ( co 2-4 litera jest widoczna).

dzieje się tak za każdym razem jak próbuję zainstalować sterownik odpowiadający tej karcie.

komp na jakim jest tak karta wpięta to:

płyta ASUS A8V DELUXE

2x dysk SATA

Zasilacz Modecom Fell 2 350W

nagrywarka DVD

to nie jest mój komp

pozdrawiam i proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka karta było w tym kompie poprzednio - sterowniki dokładnie usunięte po poprzedniej ?

Użyj w razie czego programu Driver Cleaner .

A druga sprawa zasilacz , Feel II dobry nie jest , może nie daje rady albo jest uszkodzony , zobacz na markowej 350 jak możesz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak:

procek i poprzednia grafika to : amd athlon 64 processor 3000+, radeon 9600pro 256mb (która padła)

co do zasilacza to poprawka jest to fell 1 350w i myśle że on jest temu winien.

przeprowadziłem mały test. Mam jeszcze jeden komp dużo starszy. Wyjąłem z niej kartę grafiki (GF Ti 200 64MB)- zabytek:)) i włożyłem do tego A8V i poszło bez problemu. Tutaj winda wykryła kartę (takie starocie ma w swojej bazie sterowników) i wszystko było ok. System pracował stabilnie. Kolejnym krokiem było włożenie tego X700 w miejsce tej Ti200 do tego starszego kompa(zastanawiałem się tylko czy zasiłka pociągnie- CODEGEN 300W) Okazało się że po zainstalowaniu CATALYSTA 8.1 komp nie stawiał problemów i chodził prawidłowo a zasilacz nie poległ?? Ten starszy komp ma szynę AGPx4 oraz starego P4 na sokecie 438 chyba (jeśli dobrze pamiętam) pierwsze P4 jakie produkowano. Dodatkowo jeden dysk twardy i nagrywarka DVD i jedna karta PCI-Firewire

jeśli chodzi o karty na ASUSIE A8V to takowych nie ma podpiętych

więc jak na razie obstawiam zasiłkę. A wy co sądzicie?? hmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi