Skocz do zawartości
^NiuNiek^

ECS K7S5A(SiS735) + Athlon 1Ghz a podkrecanie ...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko czy ktos na k7s5a podkrecil proc w jakis sposob??

Probowalem za pomoca soft fsb ale na 1100(fsb148) sie wysypuje po jakims czasie :evil:

Jak na tej plycie cokolwiek zdzialac??

Moshe ktos mi pomoze bi juz niemam nerwow WOGOLE NIE MOGE RUSZYC MNOZNIKA SPOD BIOSU ,a magistrala w biosie tylko 133max!!!!!

JaQ puscic tego Atlona wyzej helppppppp meee !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez ten http://k7s5a.republika.pl/Biosy/Chb0429.zip jesli masz plyte bez zintegrowanej sieciowki lub ten http://k7s5a.republika.pl/Biosy/Chb0429l.zip jesli masz takasieciowke.

Jesli uzywasz tej sieciowki, to zanim sflesciach!esz, sciagnij pliczek ID_lan czy jakos tak ze strony www.ecs.com.tw bo po update biosu stracisz adres MAC karty sieciowej. Ten adres sprzetowy masz napisany na plycie a dokladnie na gniezdzie od muzycznej - spisz go :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu masz po update'cie zmiane szyny w biosie :D

A co so napiecia, to wladowalem rezystor 18K pomiedzy 1 a 7 nozke kontrolera napiecia i zamalowalem wszsytkie mostki L11 na procku olowkiem. Wszsytkie mostki polaczone na L11 daja 1.85V, a rezystor dociaga do 2.016 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi się nieźle na tej płytce kręci athlon. Tylko ja na szczęście wziełem A 1000 na magistrali 100 Mhz. I do 1333 kręci się bez problemu (nawet biosa nie musiałem zmieniać) a na 1500 musze podnieść napięcie do 2V.

Na 1666 nie działa wogle nie chce się włączyć i to pewnie wina płyty bo ona już przy 166 Mhz ledwo wyrabia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno czy jak A1000 puszcze na 1.85volta (normalnie ma 1,74)czy sie nie sfajczy ???

Taka mozliwosc jest wykluczona :D 1.85 to jeszcze psecyfikacja AMD. Przy 2.3V to bym sie dopiero zastanowil czy to nie za duzo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno czy jak A1000 puszcze na 1.85volta (normalnie ma 1,74)czy sie nie sfajczy ???

NIe powinno być najmniejszych problemów. Ale oczywiscie pamiętaj o dobrym chłodzniu. Do tego althlona to w zupełności titanik wystaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka jest dopuszczalna temp po podkreceniu?

Zwarzywszy że thunderbirdy bardzo się grzeją myślęże max powinien oscylowaćna full load w granicach 60 stopni. Ale jak się uda to trzymaj tak koło 55 (albo mniej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka jest dopuszczalna temp po podkreceniu?

Zwarzywszy że thunderbirdy bardzo się grzeją myślęże max powinien oscylowaćna full load w granicach 60 stopni. Ale jak się uda to trzymaj tak koło 55 (albo mniej).

Generalnie im mniej tym lepiej :wink: Ale lepiej nie przekraczaj w max obciazeniu tak okolo 50C-55C

U mnie na WC proc chodzi od 34 - idle, do 44 - stress przy takcie 1000@1339 i napieciu 2.016. Ale nie martw sie, ze na coolerze bedziesz mial wiecej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

puscilem proc na fsb142 i w gore (Vcore1,85) i sie wysypuje mam winde me i przy wczytywaniu mam boty albo jakies smieszne niebieskie okienka

mam 256ddr by elixir + 128 ddr by spectek(memorki szly na tej samej szynie) probowalem jeszcze (proc 160 a memory 120)i dalej to samo czyzby zamale napiecie? a i co to za bios "Dostepna jest tez wersja biosu z włączonym fastwrites Chb0429f.zip " co to jest te fastwrites???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...