Skocz do zawartości
exmister

4 cyfrówki. Którą byś kupił?

Rekomendowane odpowiedzi

FUJI S304

Obiektyw: zoom 6x (odpowiednik 38-228mm dla standardu 35mm) f/2.8-8.2, 2.5x zoom cyfrowy

Sposób nastawiania ostrości: AF (automatyczny)

Przetwornik obrazu: 3.24 mln. pikseli (3.15 aktywnych)

Rozdzielczości zdjęć: 2048x1536, 1600x1200, 1280 x 960, 640 x 480 dla zdjęć, 320 x 240 i 160 x 120 dla wideo

Zakres czułości: ISO 100

Zakres ostrości: od 0.8m do nieskończoności; w trybie makro 0.1-0.8m

Migawka: elektroniczna/mechaniczna, 1/1500 - 3s

Pomiar światła: matryca 64-polowa

Ekspozycja: automatyczna lub z priorytetem przysłony

Zdjęcia seryjne: 2 kl./s, max 2 zdjęcia

Balans bieli: 7 trybów (w tym auto)

Wyświetlacz: LCD 1.8"

Nośnik danych: karty xD

Standard zapisu: JPEG (dla zdjęć), AVI (dla wideo)

Wbudowana lampa błyskowa z redukcją efektu czerwonych oczu (5 trybów pracy)

Samowyzwalacz

Złącza: USB, zasilania

Wymiary: 100x77x69mm

Waga: 295g

Zasilanie: 4 baterie (akumulatory) AA, opcjonalny zasilacz sieciowy

Zestaw zawiera: aparat, pasek, przewód USB, zestaw baterii, kartę xD 16MB, instrukcję, oprogramowanie

Gwarancja: 12 miesięcy

Lepszy zoom od Canona tylko tez gorsze makro (10 cm zamiast 5cm jak w canonie) Tylko ze przy maxymalnej ogniskowej obiektyw robi sie bardzo ciemny f 8.2 . nie wiem czy to blad w druku ale chyba niestety tak jest. Pozatym z tego co czytam to maxymalny automat. Czyli o manualnych nastawach mozna tylko pomarzyc Mozliwa jest tylko preselekcja przyslony.Ile kosztuja kart xD? Ja opstawil bym go na drugim miejscu. Jak na razie dlamnie:

1.Canon

2.Fuji

3.Olympus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh bylem na swietrach i widze ze juz A40 wypadl z obiegu ;p Z tych co wymieniles... to Ci nie doradze bo nie wiem na ich temat wiele... Moge sie jedynie domyslac ze A70 bedzie b.dobry jako lepszy model nastepcy A40 ;p (A60)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc  o ile wiem to lepiej kupić aparat ze szklanym obiektywem  ale jak to sprawdzc to niemam pojecia może będzie w instrukcji podobno jest bardzo duza róznica w jakosci zdjęc

W chwili obecnej soczewki z tworzywa sa tak samo dobre jak te szklane. Wszystko zalezy od wykonaie tych soczewek,moga sie zdazyc gowniane soczewki zarowno ze szkola jak i tworzywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...