Skocz do zawartości
rafal20

Problem Z Grafiką W Grach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Forum PurePC polecili mi znajomi.

Mam następujący problem.

Kiedy kupiłem komputer (2 m-ce temu) wszystkie nowe gry działały poprawnie. Mój komputer, proc. E8400 3GHz, karta Palit 4850, ram 2GB, vista ultimate, płyta gigabyte EP45-DS3L.

Pewnego dnia grafika w grach stała się straszna i gry zwolniły. Nie mogę włączyć antylasingu i innych ważnych opcji. Powiedzcie jakie logi wysłać i czy da się ten problem zdiagnozować. Jak np. wyinstalować directXa i zainstalować go na świeżo. To samo ze sterami do grafiki. Indeks wydajności pokazuje mi liczbę tą samą co na początku po kupnie. Format na razie nie wchodzi w grę. dxdiag wykazuje, że wszystko działa i nie ma błędów. Update sterowników i directXa nic nie dała. Jeśli ktoś potrafi zdiagnozować problem na zasadzie jakichś logów to proszę napisać co mam podać i jak. Piszę "jakichś" ponieważ nie wiem co i gdzie szukać żeby od razu podać. Wiem, że są google i opcja szukaj na PurePC ale nie mogę tam znaleźć przydatnych informacji dlatego tworzę nowy temat.

Proszę użytkowników o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły trop. Podążmy.

Kiedy kupiłem kompa wszystko było dobrze i nic się nie grzało. W stanie spoczynku (na pulpicie) karta w ATI Overdrive wskazuje 39 stopni. Nic nie było kręcone przeze mnie. Ustawienia aktualne to GPU clock 500MHz, Memory clock 933MHz. Odpalenie na chwile gierki (C.B Jericho) na full opcjach graficznych daje około 60 stopni. Czym mam sprawdzić kartę, żeby podać Ci temp. o którą Ci chodzi? Patrzałem też na Fan speed i jest 6% i wydaje mi się że w ogóle nie przyspiesza nawet gdy Activity wzrasta do setki. Nie słychać żeby chodził głośniej i szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi