Skocz do zawartości
ZATOICHI

Sprzęt Do Grania Za 2000 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakładam wątek na prośbę znajomego, w skrócie chodzi o sprzęt do grania za 2000 zł. Wiem że to niewielka kwota i nie ma co się spodziewać cudów ale może uda się coś złożyć żeby gry chodziły jako tako (wiem że nie ma co marzyć o full detalach w Full HD)

Proszę o pomoc doświadczonych użytkowników.

P.S. dodam jeszcze że pod pojęciem "sprzęt" chodzi o samego kompa bez monitora (czyli to co mieści się w obudowie).

Edytowane przez ZATOICHI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 330 zł

Płyta Główna : Gigabyte EP31-DS3L - 255 zł

RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 75 zł

Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 512MB - 899 zł

Zasilacz: Pentagram CAV-500-A12S - 230 zł

HDD : WD 320GB 8MB Cache AVJS - 179 zł

Napęd : Samsung SH-223F SATA - 85 zł

RAZEM : 2053 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podklejone tematy z zestawami wiszą a tutaj nadal takie pytania... eh :rolleyes:

Jeśli ma być do 2000zł i wychodzi za drogo (bo jeszcze obudowa), w zestawie powyżej można zjechać w dół z kartą do HD4850, zamiast HD4870. I starczy na jakąś fajną obudowe (np CM Elite 333). Chyba, że możesz nagiąć do jakiś 2200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SUMA: 1963 zł

No chyba, że masz już obudowę - wtedy proponuję zmienić grafę na Saphire HD4870 http://www.agito.pl/seria-hd-4000/sapphire...054.335215.html za 785zł. Choć uważam, że HD4850 spokojnie da sobie radę. Ew. można włożyć większy dysk, jak 320GB to za mało :P

Edytowane przez Beereq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[*]Zasilacz Pentagram PSF 460: http://www.agito.pl/zasilacze/pentagram-si....221.38232.html 157zł

jak Ci się uda kupić pentagrama w jakimś sklepie, to Ci wyślę order z ziemniaka. Aktualnie nie ma tych zasiłek nawet w magazynach, a na allegro kosztują kosmiczne pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i masz rację, ostatnio próbowałem go zdobyć na cgk, wgk, w paru innych sklepach i nic.

To może zamiast tego Amacrox z mojego profilu - aka MC-400 - ma dwie linie 12v po 18A. MC-500 ma te linie o dziwo słabsze oO.

Zasilacz u mnie idealnie trzyma napięcia, w ogóle się nie grzeje. Złożyłem jeszcze 2 kompy z tym zasilaczem. W jednym phenom X3 @2,6Ghz i HD4850 w drugim dual-core@3,00Ghz + 9800GT i wszystko elegancko działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw od Beereq jest ok, jedynie dysk bym zmienił na AAKS (na agito jest złotówkę droższy, a jednak lepszy. No i jak kolega wyżej wspomniał zasilaczy Pentagrama nie ma nigdzie na stanie, więc można zmienić na Chifteca 450W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi