Luciano Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Witam! Denerwuje mnie hałas wytwarzany przez wentyl mojego zasilacza. Jest to 120-ka, maks. obroty 2400, 3-pin. Chciałbym ją podmienić na np. Zephyr 120mm Led 3-pin, ale on ma maks. obroty 1300. Czy obniżone maksymalne obroty stanowią jakieś zagrożenie dla przegrzania zasiłki? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Czy obniżone maksymalne obroty stanowią jakieś zagrożenie dla przegrzania zasiłki? Ja mam taki wentylator zamieniony w moim zasilaczu(z podpisu) i nie mam problemów ze sprzetem.Obroty są 590 RPM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 teraz problemu nie będzie ale latem mogą zacząć się ekscesy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladky Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 założyłem wczesniej temat o wyciszaniu wentylatora w kompie (tez cooler master) , polecam poczytac bo było kilka pomysłów jak go wyciszyc http://forum.purepc.pl/Zasilacze-obudowy-f...cz-t286941.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 teraz problemu nie będzie ale latem mogą zacząć się ekscesy Nie sądzę,wentyl sam ustala obroty w zależności od obciążenia(temperatury) podane wcześniej obroty były w stanie spoczynku a w grze Flight 2000 wentyl zmienia obroty do 730RPM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Macie podpięte wentylatory pod płytę główną, czy też jakiś program pokazuje wam obroty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Macie podpięte wentylatory pod płytę główną, czy też jakiś program pokazuje wam obroty? Podpiety jest pod płyte a program do odczytania to HWMonitor. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez kupon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Czy ten CM RP ma plombę na otwarcie ? Jeśli tak to jak ona wygląda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Czy ten CM RP ma plombę na otwarcie ? Jeśli tak to jak ona wygląda ?O ile pamiętam, to ma naklejkę na złączu dwóch ścianek, ale nie jestem pewien. Sprawdzę później i dopiszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Byłbym wdzięczny bo zamierzam kupić ten zasilacz. Przydało by się zrobić fan swap jakoś bezinwazyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Nie miałem czasu wczoraj zajrzeć do kompa a i dziś nie wiem, czy znajdę czas, ale znalazłem recenzję, gdzie na zdjęciach wyraźnie widać, gdzie jest plomba oraz gdzie podłączony jest wentylator. Odradzam kupno na allegro w cenie 79 zł (sprzedający z Bytomia lub Piekar Śląskich). U mnie zadziałała dopiero trzecia sztuka a i tej nie jestem pewien. Są to leżaki magazynowe, wymontowane z kompów, i trudno określić stan kondensatorów. Link do recenzji: http://www.techworks.pl/index.php?cms=arty...mp;kategoria=26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...