Zieger69 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opcje/grafika i tam przełączasz Rozdzielczość, po lewej pokazują Ci się wszystkie ustawienia, tj. AA, rozdziałka, odświeżanie itd. Daj na największą pozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 (edytowane) Musze powiedziec, ze ze wszystkich aut w tej grze najlepiej jezdzi mi sie murcielago lp640, bez "workings" bo po tym mam wrazenie ze to auto zamiast AWD staje sie RWD. A mam jeszcze jedna watpliwosc co do niektorych opcji tuningowych w tej grze. Podczas zakupu mozemy patrzec na standardowe "paski" osiagow albo szczegolowa liste. No i wlasnie tutaj pojawia sie pare wisienek. Np w jednym samochodzie, nie pamietam teraz jakim, wzmocnienie turbo pogarszalo przyspieszenie 0-100km/h o 0,01s a polepszalo (!) hamowanie 100-0km/h o 0,01s. Do tego dochodza jeszcze swietne kwiatki fizyki, samochody AWD sa nadsterowne na zakretach (np audi r8) a RWD (bmw e92) wychodza przodem mimo gazu w podlodze. Edytowane 25 Grudnia 2009 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 No to prawda że jeśli idzie o przekazywanie napędu gra w wielu przypadkach źle to odtwarza w stosunku do rzeczywistości. Trzeba sie z tym pogodzic niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Dakota Tri-Oval i Nissan GTR V-Spec : 33.056s :) EDIT : Mógłby się ktoś przejechać Zondą R albo czymś z klasy 4tej i mi powiedzieć wynik ? ;) Ciekawi mnie ile GTR odstaje od super-carów. 21dno punktowe murcielago 33.400 i to najlepszy czas.zonda prawie 34 sek.To nie jest tor do porownywania samochodow.Przejedz nurburgring i mozesz podac wynik.Ja mam 7;01 lub cos takiego nabite lambo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba66 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Dakota Tri-Oval i Nissan GTR V-Spec : 33.056s :) EDIT : Mógłby się ktoś przejechać Zondą R albo czymś z klasy 4tej i mi powiedzieć wynik ? ;) Ciekawi mnie ile GTR odstaje od super-carów. Murcielago Dakota Tri-Oval 32.480s, Nordschleife 6:22.330s, a Zondą R miałem jakieś 6:29s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) Podczas jazdy Bugatti Veyron w ostatnim wyścigu pierwszej serii wyścigów NFS Live (Road America) resetuje się komputer. Po raz pierwszy na drugim okrążeniu - po prostu rozwaliło cały obraz i zresetowało. Myślałem, że to jakiś przypadek i zdecydowałem się spróbować jeszcze raz. Pierwsze trzy wyścigi bez problemów i już myślałem, że będzie ok, ale na Road America, tym razem na czwartym okrążeniu, znowu to samo. Gram na pierwszym patchu i Real Modzie. Czy jest to jakaś przypadłość gry? To coś uniemożliwia mi przejście gry do końca... Nie za bardzo mi się chce od początku po raz trzeci jeździć wiedząc, że i tak na ostanim wyścigu wszystko (prócz punktów i gwiazdek) pójdzie w .... Edytowane 28 Grudnia 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Murcielago Dakota Tri-Oval 32.480s, Nordschleife 6:22.330s, a Zondą R miałem jakieś 6:29s. McLaren F1 Tri-Oval 33.850, Nordschleife przejechałem raz żeby się zapoznać z trasą, więc czas naturalnie nie miał znaczenia - 8.05s Do tego dochodza jeszcze swietne kwiatki fizyki, samochody AWD sa nadsterowne na zakretach (np audi r8) Akurat to jest zgodne z prawdą - odsyłam do testu Audi R8 w TOP GEAR wersja papierowa - cytat: "Audi R8 V10, trakcja 4x4 z dominacją tylnej osi przejęta z Gallardo [...] na drodze straszący nadsterownym tyłem." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 A rozumiem, ze e92 ma naped na tyl z dominacja kol z lewej strony? Jak zreszta wiekszosc aut tylnionapewdowych w tej grze bo inaczej tego wyjasnic nie idzie. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 A rozumiem, ze e92 ma naped na tyl z dominacja kol z lewej strony? Jak zreszta wiekszosc aut tylnionapewdowych w tej grze bo inaczej tego wyjasnic nie idzie. :lol2: A gdzie ja pisałem o e92 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Mam pytanie do znawcow tematu. Mam problem z shift'em a mianowicie nie moge go za nic uruchomic gdyz wywala mi blad: I tak sie dzieje na swiezo zainstalowanej grze, po wgraniu patch'a, po wgraniu patch'a nr 2 tez. Sterowniki: 195.62 WHQL System: Windows 7 Home Premium 64bit Ma ktos moze pomysl co jest nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Coś podkręcone? Ja bym spróbował wszystko odkręcić i spróbować na def uruchomić? Rzeczywiście dziwny problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Najnowsze stery do physx ze strony nv, najnowszy dx zainstalowany??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) Coś podkręcone? Ja bym spróbował wszystko odkręcić i spróbować na def uruchomić? Rzeczywiście dziwny problem. Wszystko na stock. Najnowsze stery do physx ze strony nv, najnowszy dx zainstalowany??? Stery physx te co byly w paczce. Juz ciagne najnowsze physx ze strony i dx PS. Sciagam: DirectX End-User Runtimes (August 2009) i PhysX 9.09.1112 PS. 2 Po instalacji - bez zmian. Dalej sie sypie gra. Edytowane 28 Grudnia 2009 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Przeinstaluj gre od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Przeinstaluj gre od nowa. Tak zrobilem i nic nie pomoglo... no nic szukam dalej powodu. PS. Udalo sie :) Znalazlem info ze jesli ktos ma SLI to wylaczyc przed instalacja i pozniej uruchomic, oraz kolejna wskazowka - po instalacji gry przeinstalowac physx. Zroblem i zaczelo dzialac. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 A gdzie ja pisałem o e92 :razz: Nigdzie, ale poprostu fizyka w shifie jest momentami lekko smieszna. A to ze r8 akurat wychodzi bokiem to zapewne fart albo nieoczekiwane dzialanie fizyki niz umyslne zaprogramowanie. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 21dno punktowe murcielago 33.400 i to najlepszy czas.zonda prawie 34 sek.To nie jest tor do porownywania samochodow. Widać, nawet prosty Oval wymaga umiejętności, kolega Seba66 robi Cię tą samą furą o 1s, a to dużo jak na ten tor. Mi się bardzo podoba, bo w przeciwieństwie do Nordschleife tutaj jest o wiele mniej miejsc, gdzie można popełnić błąd, a jednak widać jak bardzo różnią się umiejętności kierowców... 1 sekunda Seby widzę, że jest adekwatna do czasu na Nurburgring , ponad pół minuty. ;) Nice ! Przejadę, ale GTRem, bo nic innego jeszcze nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Wyszły jakieś ciekawe mody ostatnio ( głównie na fizykę i AI)? Mam zamiar wrócić do gry i dokończyć karierę. Jak najlepiej grać? Z Patchem 1.2 czy z jakimiś modami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Obczaj sobie te mody: NoIntro&SkippableMovies RealSmoke AI OVERHAUL v1.31 REAL MOD_2.0b Pro-Career-Mod-2.2 Jak dla mnie to jest podstawa zeby sie wogole brac za ta gre. ;] Wszystko sciagniesz na http://forum.racedepartment.com/downloads....o=cat&id=70 Oczywiscie patch 1.02 tez trzeba miec. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Obczaj sobie te mody: NoIntro&SkippableMovies RealSmoke AI OVERHAUL v1.31 REAL MOD_2.0b Pro-Career-Mod-2.2 Jak dla mnie to jest podstawa zeby sie wogole brac za ta gre. ;] Wszystko sciagniesz na http://forum.racedepartment.com/downloads....o=cat&id=70 Oczywiscie patch 1.02 tez trzeba miec. Z tego co pisza na forum skad sa te mody: REAL MOD_2.0b nie dziala z nowym patchem 1.02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Pierwszy samochód do Shifta ;) http://sommergemuese.klee.in/2010/01/weltw...ift-mod-alpine/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 (edytowane) Witam Panowie. Zaczne od tego,ze na starosć zachciało mi się zabawy i kupilem sobie NFS Shift i do tego Driving Force GT. I tu jak widze prawie u wszystkich zacząl sie problem....prowadzenie aut. Przeczytalem wasze forum i wiele innych. Co forum to inne ustawienia. Troche sie zawiodlem bo z kierownicą jezdzi się tragicznie. Próbowałem już wiele ustawien i w sterownikach i w grze,jest lepiej ale jeszcze nie do końca. Czy mógły ktoś mi pomóc ustawić paremetry gry i sterowników kierownicy tak aby sie zgrywała i było ok? W sumie sterowniki to mam ustawione tak jak polecacie.Kąt 300 wstrząsy 100,0,0 . Centrowanie 0.Nadsterownosc w grze w tuning też ustawiona. Kolejna sprawa...mam już zainstalowanego patcha. Teraz chcialbym usunac rozmycie kokpitu i mam problem z zalogowaniem,nie wiem o co chodzi w ty : "Can you spell? " ? Co mam tam wpisać ? Jeśli ktoś ma ochote to prosiłbym ewentualnie na gg 7434047 I nie wkurzajcie sie ale mam już dosć prób,testów,przestawiania ciągle wszystkiego. Edytowane 23 Stycznia 2010 przez pawelpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Przecież nie trzeba się nawet logować żeby wejść do ustawień gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 (edytowane) Zeby pobrac mody z tego forum co podajecie musze sie zarejestrowac/zalogować. A co do prowadzenia to mam wrazenie jak bym jechał ze zrypaną przekładnią kierowniczą,która ma za...ste luzy albo jak by wspomaganie raz nie działalo raz działalo i kiera lata jak..... Poradzcie coś. Bo ja dopiero z forum wiem co to patche ,co to mody,hehe Edytowane 23 Stycznia 2010 przez pawelpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) ja jeżdżę w shifta na driving force gt i dla mnie gra się extra (może ten entuzjazm z racji ,że mam kierownicę od 3dni;p) Nic nie kombinowałem w sterownikach, a w grze mam włączoną asystę kierowania na low - jak to wyłączę to zaczyna się dziwnie jeździć(dziwnie majta na lewo i prawo), może to masz wyłączone... ( nie flamować mnie;D ale dopiero stawiam pierwsze kroki w jeżdżeniu na kierownicy) Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Milkman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Moj entuzjazm byl rownie wielki bo na shifcie pierwszy raz gralem z nowa kierownica. Wszystko bylo fajnie do czasu az po raz n-ty nie zagralem w grida - od tego czasu nie ruszam juz nawet shifta. Moze i grid nie jest az tak realistyczny ale cala reszta bije shifta dalej na glowe. Duzo lepsze AI, ktore nie wpiernicza w gracza na kazdym zakrecie - na niektorych wyscigach bylo gorzej niz na multi bo nawet z pierwszego zekretu nie dalo rady wychodzic, grafika na rownie wysokim poziomie zwlaszcza po modzie na oswietlenie - grafika nie jest juz taka zolta, duzo mniejsze wymagania, auta nie skacza jak gumowe pilki. Fakt nie ma super tuningu i super samochodow ale i tak dla mnie grid jest o wiele lepsza gra. To tak pol-ot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) No ja już troche pozmienialem w ustawieniach gry i w sterownikach kierownicy. Ale nadal nie wiem jak sie zarejestrować na forum Racedepartment: "Kolejna sprawa...mam już zainstalowanego patcha. Teraz chcialbym usunac rozmycie kokpitu i mam problem z zalogowaniem,nie wiem o co chodzi w ty : "Can you spell? " ? Co mam tam wpisać ?" A tak na marginesie , to popróbowałem różne dema gierek (nie wszystkie widziały kierownice) ale w porównaniu do nich prowadzenie i feedback w Shifcie to kaszana. Edytowane 25 Stycznia 2010 przez pawelpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 To bankowo kontrola tego czy nie jestes botem musisz przepisac tekst z obrazka do tego pola, jesli ci sie nie wyswietla obrazek to zobacz czy nie masz czegos zablokowanego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Tak,ja to wiem,trzeba przeliterowac,ale co ??? Żadnych obrazków tam nie ma. Jest pytanie,coś tam o Ferrari,próbuje wpisać i nie pasuje. Czy naprawde nikt z was nie wie o co chodzi ? Co do ustawien to już kolega z innego forum mi podal ustawienia na których auta w miare jadą. Tylko te rozmycia jeszcze mi nie pasuja/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Może Ci się coś nie wyświetla ze względu na przeglądarke. Wejdź na strone z innej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...