Skocz do zawartości
przemek7441

Jak Podpiac Dvd-rom Pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Jak podpiac dvd-rom do plyty głownej Asus P5QL PRO

dvd to jakis asus quier track(nie wiem jaki model)

mialem go w starszym kompie i kabel od plyty gl byl podpiety wiec podpialem tylko do dvd i gotowe

a teraz mam problem

nie wiem gdzie podpiac kabel do plyty glownej

dostalem kabel hdd ale nie bardzo widze gdzie go podpiac

dodam ze w straym kompie kabel od twatrdego dystu byl taki szeroki(tasma) a w nowym mam maly(taka wsówka)

PROSZE O POMOC!!

Edytowane przez przemek7441

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ale to nie ta tasma

ta tasma jest do dystkietek :)

juz znalazlem(wpina sie do tej kostki czerwonej kolom 6 wtykow sata(na zdjeciu widac jak odstaje z plyty)

Ale mam jeszcze jeden problem

ktora strona podpiac kabel?

na jednej stronie jest niebieski z drugiej czarny(w srody szary ale to niewazne) i na czarnej wsowce pisze ffc

ktora strona podpiac do mobo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieskim w płytę :P. ASUS nie ma przypadkiem takich tasiemek przy kablach z rysunkiem, gdzie wpiąć odpowiednią końcówkę ;) ?

Owszem, ale do dyskietek jest eleganco opisane a tu sa tylko tasiemki z napisem ASUS HDD Cable po oby dwoch stronach :)

Dzieki za pomoc http://forum.purepc.pl/style_emoticons/def.../icon_razz3.gif :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi