radas Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Posiadam XP + wszelakie poprawki. Z założenia chcę mieć zawsze najnowsze uaktualnienia sterowników , poprawek ... Problem mój polega na tym , że ostatnio gdy ściągnąłem najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej Nvidia GForce 7600 i chcę to zainstalować , wyskakuje : Oczywiście pobierałem w/w wiele razy i za każdym razem to samo ! NAwet pod uruchomionym trybem awaryjnym , też nie mogę. Dodatkowo zauważyłem ,że gdy pobiorę (rapidsharer) jakiś duży plik np. 700 MB , podzielony na party *rar , to gdy chcę wypakować zawartość wyskakuje Myślę ,że spowodowane jest to jakimś ograniczeniem ze strony "sieciowej". Tylko co ? Nie posiadam zainstalowanego antywirusa i firewalla. Nie mam włączonego firewalla systemowego. Kartę sieciową mam zintegrowaną na płycie głównej DFI , nie wiem dlaczego , gdy zainstalowałem (jaszcze kiedyś , gdy mogłem) wszystkie sterowniki , w połączeniach sieciowych mam: Nie za dużo ? Może coś się gryzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zainstaluj inna wersje sterownikow do karty sieciowej. Sprawdz tasme laczaca dysk z plyta, sam dysk sprawdz przy pomocy HdTune. Nie zaszkodzi tez memtest -> www.memtest.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) Ja bym ostawiał na 75% błędy RAM. Postestuj pamięci za pomocą memtest86+. P.S. Jak pobierasz większe pliki to możesz sprawdzić sumy kontrolne md5, sha-1 itp (o ile są podane na stronie). Edytowane 30 Stycznia 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radas Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 to chyba nie pamięć : Przeskanowałem też system : adaware , spybot, malwarebytes anty-malware,hickjack,nod32,norton. Wywaliłem wszystko za pomocą ccleaner. wyłączyłem niepotrzebne procesy startowe programem Autoruns Nic to nie dało Dalej nie mogę zainstalować świeżo pobranych sterowników z nvidii. Podobnie gdy ściągnę coś *.rar - przy próbie wypakowania wyskakują w/w błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) 1. Najbardziej prawdopodobne - wirus - sprawdź u kumpla, ew. zassij u niego te pliki i przynieś do siebie, 2. Problemy z dyskiem - spróbuj zapisać od razu na innej partycji/dysku. Miałem raz podobne problemy po quickformacie, 3. Przetestuj tego rara jakimś innym packerem (7-zip?), może rar jest za stary, 4. Skoro ram jest ok, to ostatnia winna może być faktycznie sieciówka - pożyczyć, albo zainwestować 15 zeta i sprwadzić ... Edytowane 1 Lutego 2009 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...