toms83 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) Witam wszystkich. Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. Na lapku mam zainstalowany system MS Home SP3, do niego podłączony modem od neostrady, połączenie skonfigurowane + cfos i sieciówką do switcha rozdzielam internet na resztę komputerów. Problem w tym, że po przekierowaniu portów dla różnych aplikacji ( np torrent, emule ) nadal porty są zamknięte i nie jestem dostępny. Zapora to systemowy firewall. Co śmieszniejsze, to nawet po całkowitym wyłączeniu zapory porty dalej są niedostępne. Ta sama sieć ( bez zmian ustawień pozostałych komputerów ) na innym kompie z XP Pro SP2 działa bez żadnych problemów. Wszystkie porty działają bez zarzutów. Czy jakaś poprawka lub łatka w SP3 dla wersji Home może blokować porty, niezależnie od ustawień zapory? A może Home nie za bardzo radzi sobie z rozdzielaniem netu i routingiem? Próbowałem wszystkich kombinacji, ale nic już mi nie przychodzi do głowy. Proszę o jakieś rady lub wskazówki, co mógłbym jeszcze sprawdzić. Zapomniałem dodać, że na lapku porty są otwarte przy włączonej zaporze. Na reszcie kompów jest problem. Edytowane 30 Stycznia 2009 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...