Skocz do zawartości
kl_mce

Najszybszy Napęd / Nagrywarka Dvd.

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam, przeglądam ale niewiele z tego wychodzi.

Szukam napędu / nagrywarki DVD, któy będzie zczytywał płytę DVD (dane) z prędkością 16x, co da ok.20MB/s.  I to nie ma być w końcowej fazie przez 5s. :lol2: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tobie chodzi o stały odczyt x16 a zgrywając dane lub robiąc obraz płyty w żadnej znanej mi nagrywarce nie można tego osiągnąć. Wystarczy spojrzeć w total commanderze że czasami zaczyna się odczyt od 12mb i wzrasta,także to jest uzależnione od jakości nośnika. To samo tyczy się nagrywania ustawiając prędkość x16 nigdy od niej nie zaczyna się nagrywanie tylko powoli do niej dochodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tobie chodzi o stały odczyt x16 a zgrywając dane lub robiąc obraz płyty w żadnej znanej mi nagrywarce nie można tego osiągnąć.

Po 1, to nie musi być nagrywrka.

Po 2, Total Commander i testy :blink: , jak wiem takich testów służy akurat Nero CD-DVD Speed.

Po 3, wiem o tym że nie od razu uzyskuje się 16x, sęk w tym że mój napęd nie uzyskuje w ogóle 16x (max 10x i to przy końcówce).

Znalazłem ciekawy test Liteona LH20-A1L

http://gfx.cdfreaks.com/reviews/lite-on_lh...ew/image033.png

Pytanie tylko czy jest coś szybszego od niego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 3, wiem o tym że nie od razu uzyskuje się 16x, sęk w tym że mój napęd nie uzyskuje w ogóle 16x (max 10x i to przy końcówce).

Może masz blokadę na odczyt do tej prędkości. Jest program do przerobienia firmware i zdjęcia tej blokady jeżeli ją posiada nazywa się MediaCodeSpeedEdit.

A co do total commandera to mówię tylko o kopiowaniu danych na żywo a nie benchmarkiem.

Masz przykładowy test na moim pioneerku 215 płyta była niepełna także wynik by był lepszy jeszcze. Dołączona grafika

Edytowane przez kurczak80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi