kl_mce Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Szukam, przeglądam ale niewiele z tego wychodzi. Szukam napędu / nagrywarki DVD, któy będzie zczytywał płytę DVD (dane) z prędkością 16x, co da ok.20MB/s. I to nie ma być w końcowej fazie przez 5s. :lol2: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) Przypuszczam że jeszcze takiej nie wyprodukowali i na pewno nie wyprodukują. To jest fizycznie niemożliwe. Edytowane 30 Stycznia 2009 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl_mce Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Przypuszczam że jeszcze takiej nie wyprodukowali i na pewno nie wyprodukują. To jest fizycznie niemożliwe.Że co, transfer na poziomie 20MB/s z napędu DVD ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Tobie chodzi o stały odczyt x16 a zgrywając dane lub robiąc obraz płyty w żadnej znanej mi nagrywarce nie można tego osiągnąć. Wystarczy spojrzeć w total commanderze że czasami zaczyna się odczyt od 12mb i wzrasta,także to jest uzależnione od jakości nośnika. To samo tyczy się nagrywania ustawiając prędkość x16 nigdy od niej nie zaczyna się nagrywanie tylko powoli do niej dochodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl_mce Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Tobie chodzi o stały odczyt x16 a zgrywając dane lub robiąc obraz płyty w żadnej znanej mi nagrywarce nie można tego osiągnąć.Po 1, to nie musi być nagrywrka. Po 2, Total Commander i testy :blink: , jak wiem takich testów służy akurat Nero CD-DVD Speed. Po 3, wiem o tym że nie od razu uzyskuje się 16x, sęk w tym że mój napęd nie uzyskuje w ogóle 16x (max 10x i to przy końcówce). Znalazłem ciekawy test Liteona LH20-A1L http://gfx.cdfreaks.com/reviews/lite-on_lh...ew/image033.png Pytanie tylko czy jest coś szybszego od niego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Po 3, wiem o tym że nie od razu uzyskuje się 16x, sęk w tym że mój napęd nie uzyskuje w ogóle 16x (max 10x i to przy końcówce). Może masz blokadę na odczyt do tej prędkości. Jest program do przerobienia firmware i zdjęcia tej blokady jeżeli ją posiada nazywa się MediaCodeSpeedEdit. A co do total commandera to mówię tylko o kopiowaniu danych na żywo a nie benchmarkiem. Masz przykładowy test na moim pioneerku 215 płyta była niepełna także wynik by był lepszy jeszcze. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl_mce Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Program który podałeś nie pomaga, bo nie odczytuje firmware ASUSa. Niestety nic nie pomaga na mój napęd ASUS DVD-E818AT, wyglada to tak jakby miał blokadę na 10x, a wpraktyce czyta jeszcze wolniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...