Gość lolwesoly Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 szukam wydajnej grafy do 300 zl pod 400 watowy zasilacz. mozecie cos doradzic?? w gre wchodza raczej same geforcey bo nie lubie radeonow ale ostatecznie.. doradzcie cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Radeony wcale nie są złe. Co więcej obecnie są chyba nawet lepsze (cena/wydajność) od nVidii. W tej cenie znajdziesz nowego HD4670 - http://allegro.pl/item543217605_gigabyte_h...i_box_nowa.html Jak możesz dołożyć, albo wolisz coś z używanych szukaj 9600GT, ewentualnie 9600GSO (to samo co 8800GS). Radeon będzie dobry, pobiera mało prądu - o ok. 30W mniej od GeForce, ma niezłą wydajność. Minimalnie tylko niższą od dużo droższych 9600GT/GSO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) Tylko jakbyś brał 9600GSO to uważaj na wersję z +. Ogólnie łatwo poznać po ilości pamięci, na ogół 512mb lub 1GB. Ta karta to kastrat, który ma mało wspólnego z poprzednim GSO. Ale z nowych to chyba tylko HD4670 w tej cenie jest. Edit: głupie zero za dużo ;) Edytowane 30 Stycznia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Tylko jakbyś brał 9600GSO to uważaj na wersję z +. Ogólnie łatwo poznać po ilości pamięci, na ogół 5120mb lub 1GB. Ta karta to kastrat, który ma mało wspólnego z poprzednim GSO. 512mb :wink: Nie brać tego kastrata bo tam już perfidnie obcięli SP. Najlepiej GSO 768mb a w przypadku kiedy byś jej nie dostał to HD4670. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 podzielam zdanie kolegów :) HD4670 lub 96GSO 768mb jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 GSO 768MB za mniej niż 300zł? Mission impossible... Ja bym stawiał by znajść wersje 384MB. Ewentualnie radek który jednak minimalnie wolniejszy będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Można próbować Tutaj, bardzo dobra będzie też Ta, w ostateczności To ale na tamtej aukcji jest jednak lepszy 9600GSo 768mb za jedynie 20zł więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Branie 8800GS od Palit / Gainward nie jest dobrym pomysłem, bo to suszary, które nie mają regulatora obrotów. Już lepiej 9600GSO 384MB poszukać, bądź HD4670. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Dla chętnego nic trudnego, swap na wentyl 92mm i jest cisza ;] Tak jak mówie...9600GSO 768mb szukać albo 8800GS 384mb=9600GSO 384mb, ewentualnie HD4670. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Ale zapomnieliśmy o zasilaczu..... 400W to może być albo Tagan albo Codegen. Napisz jaki masz zasilacz, bo może nie uciągnąć nowszej karty, albo padnie po jakimś czasie. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Branie 8800GS od Palit / Gainward nie jest dobrym pomysłem, bo to suszary, które nie mają regulatora obrotów.I tu się mylisz. Mam 8800GS od palita i jest regulacja. Nie uogólniaj zbytnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 No a jest cicha? Może regulacja nie jest słyszalna? Wiem o tym, że na Gainwardach były z tym problemy. No właśnie - jaki zasilacz? Znając życie pewnie jakiś Codegen, czy Tracer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Co się tak produkujecie z zasilaczem? 400 uciągnie taką padakę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Co się tak produkujecie z zasilaczem? 400 uciągnie taką padakę. To, że na naklejce jest napisane 400W o niczym nie świadczy. Nie wiesz czy taki zasilacz jest w stanie podać chociażby 300W. Druga sprawa to obciążalność danych linii. Obecnie najważniejsza jest 12V, a jak to stara zasiłka to 12 ma bardzo słabą i może nie wytrzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 ja ma 400 w tracela 4 life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Kiepsko. Bardzo kiepsko. Proponowałbym wymienić na ModeCom MC 350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Proponowałbyś... To jest niezbędne, by komputer był bezpieczny. Nawet teraz przed zmianą karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Tracer 4life 400 jest grubo lepszy niż padaka modecoma 350. A druga sprawa-jeśli nie znacie konkretnych przypadków z autopsji,to po co się produkujecie? Naczyta się paru "fachowców' różnych bzdur na necie i potem chce toto zabłysnąć przed leszczykami bez pojęcia-no tak,pisać aby było Was widać na forum. a jeśli chodzi o te tzw. "waty" pobierane przez grafę,to są one podawane z przymrużeniem oka-właśnie pod kątem ciach!ianych zasiłek "firmy krzak". A czy panowie "fachowcy" mieli kiedyś do czynienia praktycznie z zasiłkami Tracer 4life Hellfire albo Lucyfire? Myślę że niekoniecznie. I ile lat praktyki w naprawie kompów macie żeby tak się wymądrzać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) @UP Prowokacja? :D Pewnie wg Ciebie zasilacze renomowanej marki Megabajt zjadają BeQ? Edytowane 1 Lutego 2009 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 To jednocześnie twierdzisz, że karty mają podawaną pobieraną ilość energii dla zasilaczy g... jak Tracer, a wcześniej twierdzisz, że to coś zwane zasilaczem, jest lepsze od MC-350? Ty pracujesz w jakimś sklepie komputerowym, w którym wciskasz Tracery, a później pokażesz ten temat dla klientów, jak my nie mamy racji? To już nie pierwsze Twoje twierdzenie Miodnyj, nt. którego opada mi szczęka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Tak naprawdę,to obie firmy są do ... jeśli chodzi o ich podstawowe modele. A jeśli chodzi o nieszczęsnego Megabajta-to tylko dystrybutor,a nie (na szczęście :D ) producent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Mówiąc, że MC-350, to g... mówisz od razu, że Fortron, to g..., bo on jest producentem tego zasilacza. Czy naprawdę tak uważasz? Ta wiem. Modecomy Feel nie są dobre. MC, to inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 No a jest cicha? Może regulacja nie jest słyszalna? Wiem o tym, że na Gainwardach były z tym problemy.To zależy od podłączenia wiatraka. 8800GS Gainward ma wtyczke wiatraka 2 pin, mam palitowskiego 8800GS i ma wtyczke 4pin. Gainward nie ma regulacji, palit ma i jest wmiare cichy (dla mnie już nieakceptowalny jednak). Zdaje mi się że trzeba patrzeć właśnie na zasilanie wiatraka. Co do zasilacza to mojego X2 ciągnie delta 350W i nigdy nie zająkała się. A config zawierał już 8800GT, 8800GTS 320MB. IMHO markowe 350W starczy w zupełności. Co do wypowiedzi o tracerach ze nikt nie miał z nimi styczności to powiem Ci tak: masz może takowego? To weź go w rękę, w druga rękę weź markowe 350W. Ten który waży więcej to zasilacz, do drugie go tylko imituje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Tak naprawdę,to obie firmy są do ... jeśli chodzi o ich podstawowe modele. A jeśli chodzi o nieszczęsnego Megabajta-to tylko dystrybutor,a nie (na szczęście :D ) producent. Jeżeli pracujesz w sklepie komputerowym to współczuję Twoim klientom..... Modecom MC-350 to bardzo mocny zasilacz. Ludzie puszczają na nim HD4850 kręcone + C2D po OC a zasiłka nawet się nie zagrzewa zbytnio. Mam ten zasilacz i wiem co mówię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Tak naprawdę,to obie firmy są do ... jeśli chodzi o ich podstawowe modele. A jeśli chodzi o nieszczęsnego Megabajta-to tylko dystrybutor,a nie (na szczęście :D ) producent. O jaki znawca wiatraków się znalazł i twierdzi, że Tracerek 4life to extra zasiłka rozkładająca MC na łopatki... Chcesz dowodów na to, że ten tracerek to kupa? Znajomy miał tego tracera, zmienił procka na X2 i grafe na radeona 3870. Tracer ładnie pracował, a ja i tak mu mówiłem żeby go zmienił. Nie słuchał, pewnego pięknego dnia był jeden freez, drugiego następny, jakiś czas później włączenie trybu 3D było pewnym restartem kompa, a o OC mowy nie było. Poszedłem więc ładnie do niego, powiedziałem żeby zmienił zasiłke na MC 350, posłuchał mojej rady już w sumie z przymusu i co się okazało? MC chodzi już ładne 7-8 miesięcy gdy tracerek padł po miesiącu pracy na takim sprzęcie... Nawet napędów nie miał za wiele, 1 nagrywarka i 2 dyski do tego 2GB ramu i 2 wentylatory podłączone bezpośrednio pod zasiłkę. Edytowane 1 Lutego 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 a co moglibyscie powiedziec o modecomie feel 3 500 w?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 a co moglibyscie powiedziec o modecomie feel 3 500 w?? Nie jest taki zły jak stare FEELe I i II, ale już lepiej brać MC. Jeśli brałbym tanią zasiłkę to właśnie MC, a FEELa bym pod uwagę nie brał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 a cos takiego ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=545320154 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Jak najbardziej OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 (edytowane) Ale zapomnieliśmy o zasilaczu..... 400W to może być albo Tagan albo Codegen. Napisz jaki masz zasilacz, bo może nie uciągnąć nowszej karty, albo padnie po jakimś czasie.Nowszą to wcześniej uciągnie niż starszą. 4670 będzie potrzebować mniej prądu niż 8800. Niższy proces technologiczny. Do 4670 spokojnie wystarczy Ci modecom MC 350W. Ileż on ciągnie? 60W w stresie? Edytowane 2 Lutego 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...