Skocz do zawartości
k2

Dobra i stabilna płyta pod P4 do 400

Rekomendowane odpowiedzi

Skladam kompa kumplowi i z tym mam najwiekszy problem bo 400zł to niewiele. Jakieś porpozycje, co uwazacie o http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2776

Podobne pytanie mam do grafiki gosć nie ma kasy na np GF4 TI, co bedze lepsze radeon 9000pro czy Gf4mx /chodzi głownie o wydajność/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa, że jestem szczęśliwym posiadaczem tej płyty (MSI 845E Max). Pożyczony P4 1.8A chodził na niej bez problemów na 2.7GHz (FSB=150MHz, MEM=400MHz) bez podnoszenia napięcia. Jeśli chodzi o możliwości O/C, płyta ma zmianę FSB w zakresie 100..200MHz, napięcia Vcore do 1.8V, Vagp do 1.8V, Vmem do 2.8V. Płyta ma 6-kanałowy dźwięk na układzie ALC650, a za dopłatą kilku zł (wersja Max-L) będziesz miał zintegrowaną kartę sieciową.

Jeśli chodzi o wybór grafiki, z podanych przez Ciebie napewno zdecydowanie lepszym wyborem będzie R9000, chociaż osobiście polecałbym bardziej zakup R9100...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam to co w podpisie....wszystko jest oka....stabilna jest..

Jak się nie kręci to każda płyta jest stabilna :) PE ma jedynie dodatkowy dzielnik 4/5 dla pamięci, dzięki czemu oficjalnie chodzą na niej pamięci PC333, ale tylko przy FSB=133MHz. Ja mam ustawiony dzielnik 3/4, co przy 133MHz daje taktowanie pamięci 178MHz x2 = DDR356.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa, że jestem szczęśliwym posiadaczem tej płyty (MSI 845E Max). Pożyczony P4 1.8A chodził na niej bez problemów na 2.7GHz (FSB=150MHz, MEM=400MHz) bez podnoszenia napięcia. Jeśli chodzi o możliwości O/C, płyta ma zmianę FSB w zakresie 100..200MHz, napięcia Vcore do 1.8V, Vagp do 1.8V, Vmem do 2.8V. Płyta ma 6-kanałowy dźwięk na układzie ALC650, a za dopłatą kilku zł (wersja Max-L) będziesz miał zintegrowaną kartę sieciową. 

Jeśli chodzi o wybór grafiki, z podanych przez Ciebie napewno zdecydowanie lepszym wyborem będzie R9000, chociaż osobiście polecałbym bardziej zakup R9100...

i chyba ta płyte mu zaproponuje zwazywszy na to ze obsługuje ona ponadto P4 z HT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...