Skocz do zawartości
pastor

dlaczego taka wysoka temp. proca na WC ??

Rekomendowane odpowiedzi

mam teraz durona 850 puszczonego na 170 na magistrali i temperatura procka jak nic nie robi e wynosi 45C a jak gram to 48C. mam blok nukleon , popmke hagem 802, moze to jest przyczyna nagrzewnicy bo mam od poloneza jest ona malutka ma dlugosc 20cm i szerokosc 8cm, srednica wezy mam 15mm. blok chyba w miare mam docisniety tak ze sie nie rusza ale nie wiem czy moge mocniej. paste mam z dodatkiem srebra, na nagrzewnicy sa dwa wiatraki od zasilacza wyjete i zamontowane na nagrzeniwcy. co moze byc przyczyna???. Jak mialem poprzednio athlona 1800xp to byly takie same temperatury tylko ze nie byl krecony athlon... pomozcie !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie zainstalowalem najnoweszego biosa do plyty i temperatura wynosi pod obciazeniem max 41C to zeczywiscie troche spadlo ale liczylem ze w stresie nie przekrocze 40C najlepiej to zeby tak z 36C bylo ale moze to wina mojej nagrzewnicy bo jest to od poloneza i jest bardzo mala, moze zmiana na chlodnice by cos pomogla, boje sie bardziej blok dociskac zeby mi plyta nie pekla nie wiem ile mozna/??/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na sprzęcie poniżej mam odczyt temp max 35-36 C przy seti lub prime95 po paru godzinach ....a też mam tylko nagrzewnicę od poloneza i dwa wiatraczki na niej ... a blok dociskasz tak żeby siedział BARDZO pewnie ... ja mam fajny patent z przykręcaniem od Mate - po prostu dokręcam tą śrubkę reką ile mogę:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na sprzęcie poniżej mam odczyt temp max 35-36 C przy seti lub prime95  po paru godzinach ....a też mam tylko nagrzewnicę od poloneza i dwa wiatraczki na niej ... a blok dociskasz tak żeby siedział BARDZO pewnie ... ja mam fajny patent z przykręcaniem od Mate - po prostu dokręcam tą śrubkę reką ile mogę:D

Dobra ale to nie miarodajne ...

Jedni wyciskają po 200 kg a inni 60 .. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba czy ktos ma wiecej lub mniej sily to i tak poczuje opor przy dokrecaniu srub do plyty glownej, ale jak mocno mozna dokrecac az tak na maxa jak bedzie duzy opor?? ja mam na polowe te nakretki dokrecone i zostalo mi jeszcze pol gwintu a blok juz sie trzyma mocno i nie wiem czy moge dalej krecic zeby plyty nie uszkodzic?/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi