pastor Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 mam teraz durona 850 puszczonego na 170 na magistrali i temperatura procka jak nic nie robi e wynosi 45C a jak gram to 48C. mam blok nukleon , popmke hagem 802, moze to jest przyczyna nagrzewnicy bo mam od poloneza jest ona malutka ma dlugosc 20cm i szerokosc 8cm, srednica wezy mam 15mm. blok chyba w miare mam docisniety tak ze sie nie rusza ale nie wiem czy moge mocniej. paste mam z dodatkiem srebra, na nagrzewnicy sa dwa wiatraki od zasilacza wyjete i zamontowane na nagrzeniwcy. co moze byc przyczyna???. Jak mialem poprzednio athlona 1800xp to byly takie same temperatury tylko ze nie byl krecony athlon... pomozcie !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Może czujnik podaje złą temperatura najlepiej sprawdz ręką bo przy tej temp to jush powinien być dość gorący blok ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 blok napewno nie ma 47C , jak dotykam palcem bloku to jest zimniejszy od palca . moze max z 30C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A jaką płyte główną masz bo jakoś nie widze w podpisie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 plyta glowna ASUS A7v333, pamieci ELIXIR 256ram, karta graf.GeForceTi4200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 prawdopodobnie walniety czujnik , lub masz odczyt z diody albooo mobo zawyza tempy - poszukaj innego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 to duron ma diode termiczna?? to jest duron spitfire na jadrze tunderbird, a o ile dobrze pamietam do diode wprowadzili dopiero w palomino a duron morgan byl na palomino (od 1000mhz)!!?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Spróbuj zmierzyć organoleptycznie temp wody. Jeśli będzie bardzo ciepła to może być wina chłodnicy a jeśli nie to pewnie coś z czujnikiem albo złe mocowanie bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 plyta glowna ASUS A7v333, pamieci ELIXIR 256ram, karta graf.GeForceTi4200Bylo walkowane .... A7V333 PODAJE ZAWYZONE TEMPERATURY sensora cpu na mobo i DIODY termicznej CPU. Zeby bylo ok ZALADUJ NOWEGO BIOSA !!!!! temp powinna spasc o ok 6-9C ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 dobra zaraz poszukam na stronce jakiegos new biosa i go zaladuje, zaraz tez zmierze temp. wody, aktulanie po graniu temp.proca wynosi 48C :(. na athlonie tez temperatura wynosila 45C lub 47 a athlon byl na jadrze PALOMINO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 juz zmierzylem temperature wody wynosi ona 26C , temperatura w pokoju to 22C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 To całkiem dobra to chłodnica jak Ci 4C powyżej otoczenia trzyma:) W takim razie ja stawiam na zły odczyt temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 wlasnie zainstalowalem najnoweszego biosa do plyty i temperatura wynosi pod obciazeniem max 41C to zeczywiscie troche spadlo ale liczylem ze w stresie nie przekrocze 40C najlepiej to zeby tak z 36C bylo ale moze to wina mojej nagrzewnicy bo jest to od poloneza i jest bardzo mala, moze zmiana na chlodnice by cos pomogla, boje sie bardziej blok dociskac zeby mi plyta nie pekla nie wiem ile mozna/??/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Ja na sprzęcie poniżej mam odczyt temp max 35-36 C przy seti lub prime95 po paru godzinach ....a też mam tylko nagrzewnicę od poloneza i dwa wiatraczki na niej ... a blok dociskasz tak żeby siedział BARDZO pewnie ... ja mam fajny patent z przykręcaniem od Mate - po prostu dokręcam tą śrubkę reką ile mogę:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Ja na sprzęcie poniżej mam odczyt temp max 35-36 C przy seti lub prime95 po paru godzinach ....a też mam tylko nagrzewnicę od poloneza i dwa wiatraczki na niej ... a blok dociskasz tak żeby siedział BARDZO pewnie ... ja mam fajny patent z przykręcaniem od Mate - po prostu dokręcam tą śrubkę reką ile mogę:D Dobra ale to nie miarodajne ... Jedni wyciskają po 200 kg a inni 60 .. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 chyba czy ktos ma wiecej lub mniej sily to i tak poczuje opor przy dokrecaniu srub do plyty glownej, ale jak mocno mozna dokrecac az tak na maxa jak bedzie duzy opor?? ja mam na polowe te nakretki dokrecone i zostalo mi jeszcze pol gwintu a blok juz sie trzyma mocno i nie wiem czy moge dalej krecic zeby plyty nie uszkodzic?/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 ludzie pomozcie bo jutro chcem tak zrobic zeby blok na maxa do dokrecac srubami az opor poczuje ale nie chce jadra ukruszyc, czy nic sie nie stanie , mam copershima zalozonego???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...