tomkoz11 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Mam do wysłania monitor Sony G520 21' o wadze 30,5kg i wymiarach (szerokość x wysokość x głębokość) 497 x 501 x 485 mm . Nie za bardzo wiem, czym takiego molocha wysłać, aby doszedł w jednym kawałku i koszty były jak najniższe. Wysyłam z Bydgoszczy do Tarnowa. Zastanawiam się nad kurierem DHL - w "Wyceń swoją przesyłkę" koszt całkowity wyniósł 56zł, czyli wcale nie tak drogo. Może ktoś na forum jest obeznany w wysyłaniu takich nietypowych przesyłek i doradzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) do DHL dolicz 22% vatu i oplate palowowa 1,32 zl i wtedy wyjdzie ile realnie zaplacisz za wysylke. Ich kalkulator podaje ceny netto Edytowane 31 Stycznia 2009 przez misiu_konin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...