Skocz do zawartości
owca138

Sterowniki Dźwięku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po formacie komputera okazało się że zgubiłem opakowanie z wszystkimi płytkami sterownikami itp. Sterowniki do karty graficznej i zainstalowałem bez problemowo. Potem szukałem sterowników dźwięku ( przed formatem cały czas miałem Soundmax i nadal chciałbym mieć właśnie ten program )

Ściągnąłem sterowniki chyba nie poprawne bo po instalacji i ponownym uruchomieniu komputera nadal nie ma dźwięku. Teraz moje 2 pytania.

Motherboard

Manufacturer ASUTEK Computer.INC

Model M2N-E 1.XX

Chipset nVIDIA nForce 570 SLI Rev. A2

Southbridge nVIDIA nForce 570 SLI

LPCIO ITE IT8716

1. Czy pod taki sprzęt takie sterowniki będą dobre http://www.softwarepatch.pl/plik/1561/56/1...13630-WHQL.html

2. Gdy próbuje zainstalować te sterowniki wyskakuje błąd "Error instaling iKernel.exe (0x10000)"

Możliwe że chodzi o że mam już sterowniki które tak naprawdę nie chodza.

W panelu sterownia wchodze w opcje dodawnie lub usuwanie i mam pare podobnych punktów

"nVIDIA drivers"

"nVIDIA ForceWare Network Access Manager"

"nVIDIA PhysX"

Jeden z tych 3 punktów to sterowniki od karty graficznej ale nie wiem który

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Odpowiednie sterowniki znajdziesz w najbardziej zaskakującym i nieoczekiwanym miejscu - na stronie producenta (zaprowadzi cię tam najbardziej nielubiana i ograniczona wyszukiwarka).

2. Zaopatrz się w SP3 lub odpowiednią poprawkę do windowsa

Można być upośledzonym i sobie nie poradzić, ale żeby publicznie o tym bloga pisać to już nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi