Skocz do zawartości
Gość zbyszek.macos

Zmiana Pracy Dysków Sata Z Trybu Ide Na Ahci/raid Bez Reinstalacji Systemu.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyszek.macos

Dyski SATA pracujące w IDE to bezsensowna strata wydajności. Niestety mam tu mały zgryz i nie obędzie się raczej bez Waszej pomocy. :wink:

W ostatnim numerze (2/2009) "PC WORLD" znalazłem artkuł "SATA-lne zauroczenie". Niestety, jak widać, nie popełniono go wystarczająco solidnie.

Ze strony Intela pobrałem plik iata87cd.exe (latest driver) i chcąc wyodrębnić z niego pliki sterownika wpisałem w Wierszu polecenia:

iata87cd.exe -a -p <ścieżka_docelowa> (w moim przypadku C:\Administrator@\Desktop\Intel) co dało efekt w postaci: "Składnia polecenia jest niepoprawna".

• Jak powinien wyglądać POPRAWNY wpis?

ewentualnie

• Skąd mogę pobrać wyodrębniony już plik sterownika, by po prostu skopiować go do katalogu \windows\system32\drivers?
  • Na czym polegają zmiany w rejestrze? (Prócz "0" w miejsce "4" w "Start" klucza HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/msahci)

lub inaczej

• Jak znależć gotowy plik REG do chipsetu X38,48 dla Asusa P5E?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) chcąc wyodrębnić z niego pliki sterownika wpisałem w Wierszu polecenia:

iata87cd.exe -a -p <ścieżka_docelowa> (w moim przypadku C:\Administrator@\Desktop\Intel) co dało efekt w postaci: "Składnia polecenia jest niepoprawna". Jak powinien wyglądać POPRAWNY wpis? ewentualnie

Uruchom z samym parametrem -a

Sprawdź sposób z tej strony

http://expertester.wordpress.com/2008/07/2...hci-windows-xp/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi