Sysak Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Hej. Ostatnio zauważyłem, że przy ruszaniu ekranem czasem pojawia się na nim jeden żółty pionowy pas. żeby się go pozbyć wystarczy znów odpowiednio poruszać ekranem. Ściśnięcie ramki nad miejscem gdzie pojawia się pas, też powoduje to że się on pokazuje (ścisnę mocniej, to nawet 2 są) Ostatnio dzieje się to coraz częściej. Wie ktoś co to powoduje i ile mogę spróbować zrobić żeby to choć trochę poprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Ok. Rozwiązałem problem, więc jakby ktoś szukał rozwiązania, to już mówie ocb. Pionowe pasy na matrycy są efektem tego, że tasiemka która przsyła do niej sygnał w niektórych miejscach nie przylega dokładnie do ekranu i sygnał nie przepływa. Żeby to naprawić trzeba podociskać górną krawędź matrycy nad miejscem gdzie powstaje pas, żeby efekt był trwały można tam wsadzić coś co będzie dociskać to miejsce non-stop. Ja wsadziłem tam jakąś zworkę, czy inny kawałeczek plastiku i wszystko już śmiga. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...