blazeyj Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Komputer nie ma być do gier ale do obliczeń i grafiki Procesor - AMD Phenom II X4 920 Quad-Core /2.8GHz, 8MB, 125W, BOX, AM2+/ Płyta - Asus M3A79-T Deluxe /AMD 790FX/ RAM - Corsair 4GB (2x2GB) PC800 CL5 XMS2 DHX Grafika - Sapphire Radeon HD4850 Toxic 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out - ważne żeby było 2xDVI Zasilacz - Corsair 520W [CMPSU-520HXEU] Dysk twardy - 2 x Western Digital 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII [WD5000AACS] w RAID 0 Proszę o ocene, nie chciałbym przeplacić za sprzęt. Powinno być bardzo dobrze wydajnościowo i około 3000 zł, teraz trochę za dużo, brak jeszcze obudowy. Jaką polecicie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raql Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Hmmm wszystko ładnie ale ten AMD to sam nie wiem troszkę się grzeje... ja mam sentyment do Intela i polecam coś pokroju Intel Core2 Quad Q9400 2,66 GHz (S775/45nm) BOX chociaż tego AMD możesz ładnie wykręcić... tego intela możesz wykręcić do 3,5ghz nie wiem jak wysoko pójdzie AMD... A grafika jeśli będziesz się bawił w 3D maxie w rendering zapewne się spoci z tym chłodzeniem, polecam Radeon 4850 Gigabyte 512 2xDVI (PCI-E) OC Zalman chociaż tez do najchłodniejszych nie należny ale potencjał OC jest B.dobry jeśli nie chcesz się bawić w podkręcanie to i tak ze standardowymi zegarami jest chyba idealnym wyborem z pośród rodziny HD4850... Sam niedługo kupuje ta grafikę i wymienię chłodzenie na Accelero Twin Turbo i zamontuje jakieś radiatorki ma pamięciach chociaż to nie jest niezbędne, ja porostu lubię mieć chłodno w obudowie... a co do obudowy to tania, dobra i przestronna jest sharkoon rebel 9 normalna nie wymyślana obudowa, bez zbędnych świecidełek... Pozdrawiam myślę ze pomogłem w wyborze:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 jak dla mnie to złożyles bardzo ładny zestawik. A ten AMD bedzie lepszy niz ten intel. A bude polecam Ci CM 690 zajefajna buda za niewielkie pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazeyj Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 No właśnie się zastanawiam czy P II czy cos pod intelem albo P2Q a moze C2D 7400, wyjdzie troche taniej wtedy. Jak myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamusial Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 zestaw elegancki. Budy: CM33x,Sharkoon Rebel 9, Antec 300, CM 590, CM690, Lian-Li K7, ewentualnie jakiś chieftec. To tak do około 300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raql Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 nie musi być ten P II... P2Q oferuje b.dobra wydajność praktycznie każdy nawet ten najtańszy będzie bardzo wydajny a zawsze możesz go podkręcić...Tak naprawdę P II to w zasadzie konkurencja dla P2Q wiesz AMD troszkę odstawało od intela przez ostatnie kilkanaście miesięcy... a te nowe i7 to dla kogoś kto chce mieć koniecznie ddr3... takie moje zdanie Ja mam C2D E6650 i jestem zadowolony w 100% do królów wydajności nie należny ale jak dla mnie wystarcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) Hmmm wszystko ładnie ale ten AMD to sam nie wiem troszkę się grzeje... Ten AMD akurat się nie grzeje za bardzo. Poczytaj testy. W porównaniu do Phenoma I jest sporo chłodniejszy i pozwala na dużo wyższe OC. Z tego co pamiętam w programach do obróki grafiki Intel radzi sobie lepiej, więc może jednak weź takiego Q9450 + P5Q-E lub taniej Pro. Cenowo wyjdzie podobnie/trochę drożej. E7400 to 2 rdzenie a PII to 4 rdzenie. W Photoshopach różnica chyba nie jest widoczna, ale w innych może być bardzo wyraźna. Edytowane 1 Lutego 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Hmmm wszystko ładnie ale ten AMD to sam nie wiem troszkę się grzeje... ja mam sentyment do Intela i polecam coś pokroju Intel Core2 Quad Q9400 2,66 GHz (S775/45nm) BOX chociaż tego AMD możesz ładnie wykręcić... tego intela możesz wykręcić do 3,5ghz nie wiem jak wysoko pójdzie AMD... A grafika jeśli będziesz się bawił w 3D maxie w rendering zapewne się spoci z tym chłodzeniem, polecam Radeon 4850 Gigabyte 512 2xDVI (PCI-E) OC Zalman chociaż tez do najchłodniejszych nie należny ale potencjał OC jest B.dobry jeśli nie chcesz się bawić w podkręcanie to i tak ze standardowymi zegarami jest chyba idealnym wyborem z pośród rodziny HD4850... Sam niedługo kupuje ta grafikę i wymienię chłodzenie na Accelero Twin Turbo i zamontuje jakieś radiatorki ma pamięciach chociaż to nie jest niezbędne, ja porostu lubię mieć chłodno w obudowie... a co do obudowy to tania, dobra i przestronna jest sharkoon rebel 9 normalna nie wymyślana obudowa, bez zbędnych świecidełek... Pozdrawiam myślę ze pomogłem w wyborze:)) Pozwól doradzać bardziej 'doświadczonym' użytkownikom :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...