Skocz do zawartości
cypek26

Jaka PŁyta Do Moich PodzespoŁÓw?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Brakuje mi płyty która obsłuży podzespoły jakie już zakupiłem. Główny problem mam z pamięciami które nie wszędzie pasują:

- procesor: intel core 2 duo E 8400 3 GHz

- pamięć :Kingston KVR800D2N5K2/2G - MAM CZTERY KOŚCI PO 1 GB

- grafika: gigabyte RADEON HD4850 512 MB

- zasilacz : corsair 450W

- obudowa: cooler master elite 330

Chciałem zakupić asusa p5k pro, ale nie mogę jej nigdzie dostać (w Anglii), muszę zmienić wybór, ale na jaką?

Opisane wyżej podzespoły już mam w domu za wyjątkiem grafiki która ma przyjść w przyszłym tygodniu

Nie będę kręcił procka, ale chcę sobie dobrze pograć. Pomóżcie, bo sprzęt zmieniałem pięć lat temu i nie mam szans

nadrobić straconego czasu i dopilnować wszystkich szczegółów jakie płyty posiadają. mogę wydać około 550 zł.

Zależy mi na kilku wejściach USB i możliwościom podłączenia dwóch wejść w panelu przednim obudowy. I ucieszyłbym się gdyby nie trzeba było aktualizować biosa w celu obsługi mojego procesora.

Może coś na p35?

Proszę pomóżcie, bo Wam dopasowywanie tych szczegółów sprawia przyjemność, a dla mnie to katorga i czarna magia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK "Sobota", ZALEŻY MI NA NOWEJ PŁYCIE.

halo?! , proszę napisz co byś wybrał dla siebie ,która jest stabilna i ma bios pod mój procek, bo trzy płyty do wyboru to kolejny stres. Sprawdziłem na stronie producenta dostępność obsługiwanego ram-u i mam problem, bo takiego kodu jaki ja posiadam nie ma w spisie. Ja mam KVR800D2N5K2, A TAM JEST KVR800D2N5. Czy to przejdzie??? Męczę się już 6 tygodni z tym sprzętem i została mi ta nieszczęsna płyta. Dlatego postanowiłem oddać tę decyzję w ręce i umysły bardziej doświadczonych. Proszę krótko : bierz tą xxxxx , będziesz zadowolony. To mi ułatwi życie. pozdro

Edytowane przez cypek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

halo?! , proszę napisz co byś wybrał dla siebie ,która jest stabilna i ma bios pod mój procek, bo trzy płyty do wyboru to kolejny stres. Sprawdziłem na stronie producenta dostępność obsługiwanego ram-u i mam problem, bo takiego kodu jaki ja posiadam nie ma w spisie. Ja mam KVR800D2N5K2, A TAM JEST KVR800D2N5. Czy to przejdzie??? Męczę się już 6 tygodni z tym sprzętem i została mi ta nieszczęsna płyta. Dlatego postanowiłem oddać tę decyzję w ręce i umysły bardziej doświadczonych. Proszę krótko : bierz tą xxxxx , będziesz zadowolony. To mi ułatwi życie. pozdro

to są po prostu różne przedziały cenowe :) każda z tych płyt jest według mnie godna polecenia. Niech będzie: Foxconn P45A-S lub Gigabyte EP45-DS3L, co dokładnie to zależy ile chcesz/możesz wyłożyć, bo mówiłeś max 550zł, ale 1. wolałbyś mniej, 2. nie będziesz kręcić, więc... itd. Jak już w ogóle nie możesz podjąć decyzji to: Foxconn P45A-S.

płytki z p45 chyba już od początku maja zgodność z 45nm prockami

Edytowane przez halo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi