cypek26 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam . Brakuje mi płyty która obsłuży podzespoły jakie już zakupiłem. Główny problem mam z pamięciami które nie wszędzie pasują: - procesor: intel core 2 duo E 8400 3 GHz - pamięć :Kingston KVR800D2N5K2/2G - MAM CZTERY KOŚCI PO 1 GB - grafika: gigabyte RADEON HD4850 512 MB - zasilacz : corsair 450W - obudowa: cooler master elite 330 Chciałem zakupić asusa p5k pro, ale nie mogę jej nigdzie dostać (w Anglii), muszę zmienić wybór, ale na jaką? Opisane wyżej podzespoły już mam w domu za wyjątkiem grafiki która ma przyjść w przyszłym tygodniu Nie będę kręcił procka, ale chcę sobie dobrze pograć. Pomóżcie, bo sprzęt zmieniałem pięć lat temu i nie mam szans nadrobić straconego czasu i dopilnować wszystkich szczegółów jakie płyty posiadają. mogę wydać około 550 zł. Zależy mi na kilku wejściach USB i możliwościom podłączenia dwóch wejść w panelu przednim obudowy. I ucieszyłbym się gdyby nie trzeba było aktualizować biosa w celu obsługi mojego procesora. Może coś na p35? Proszę pomóżcie, bo Wam dopasowywanie tych szczegółów sprawia przyjemność, a dla mnie to katorga i czarna magia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 do ilu złotych ma być ta płyta ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek26 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 mogę wydać do 550 zł, ale jak będzie mniej to fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 P35, można brać coś nowszego. Ale P35 jest ok. Płyta mam rozumieć ze tylko nowa wchodzi w grę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Foxconn P45A-S /Intel P45/, Gigabyte EP45-DS3 /intel P45/, Gigabyte EP45-DS3L /intel P45/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek26 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) TAK "Sobota", ZALEŻY MI NA NOWEJ PŁYCIE. halo?! , proszę napisz co byś wybrał dla siebie ,która jest stabilna i ma bios pod mój procek, bo trzy płyty do wyboru to kolejny stres. Sprawdziłem na stronie producenta dostępność obsługiwanego ram-u i mam problem, bo takiego kodu jaki ja posiadam nie ma w spisie. Ja mam KVR800D2N5K2, A TAM JEST KVR800D2N5. Czy to przejdzie??? Męczę się już 6 tygodni z tym sprzętem i została mi ta nieszczęsna płyta. Dlatego postanowiłem oddać tę decyzję w ręce i umysły bardziej doświadczonych. Proszę krótko : bierz tą xxxxx , będziesz zadowolony. To mi ułatwi życie. pozdro Edytowane 31 Stycznia 2009 przez cypek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Ja bym wziął Biostara TP45 HP, albo TPower I45, ale 25 zł droższa niż byś chciał. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez ReaspowN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benuch Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 A może Asus p5q pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek26 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 a co z biosami na tych płytkach? Nie będę musiał aktualizować do mojego procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) halo?! , proszę napisz co byś wybrał dla siebie ,która jest stabilna i ma bios pod mój procek, bo trzy płyty do wyboru to kolejny stres. Sprawdziłem na stronie producenta dostępność obsługiwanego ram-u i mam problem, bo takiego kodu jaki ja posiadam nie ma w spisie. Ja mam KVR800D2N5K2, A TAM JEST KVR800D2N5. Czy to przejdzie??? Męczę się już 6 tygodni z tym sprzętem i została mi ta nieszczęsna płyta. Dlatego postanowiłem oddać tę decyzję w ręce i umysły bardziej doświadczonych. Proszę krótko : bierz tą xxxxx , będziesz zadowolony. To mi ułatwi życie. pozdroto są po prostu różne przedziały cenowe :) każda z tych płyt jest według mnie godna polecenia. Niech będzie: Foxconn P45A-S lub Gigabyte EP45-DS3L, co dokładnie to zależy ile chcesz/możesz wyłożyć, bo mówiłeś max 550zł, ale 1. wolałbyś mniej, 2. nie będziesz kręcić, więc... itd. Jak już w ogóle nie możesz podjąć decyzji to: Foxconn P45A-S. płytki z p45 chyba już od początku maja zgodność z 45nm prockami Edytowane 31 Stycznia 2009 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek26 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Dzięki. takiej informacji właśnie szukałem, biorę tego Foxconn P45A-S i obyś miał rację. Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony mi czas. ZAMYKAM TEMAT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...